TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 16 mars 2013

"-Vad gör man åt dessa vildar? "


Chelseas supportrar anfaller Blackburn Rovers  hemmaläktare Blackburn End och skapar panik. Hemmasupportrar som inte slår tillbaka flyr och klättrar över staketet till läktaren The Riverside. Året är 1980 och det är höstmånaden oktober. Det är annat än bara väder som kommer diskuteras veckorna efter denna händelse. Politiker och polis tillsammans med klubbarna är mållösa. 
En talesman för Labour säger; 
"-Vad gör man åt dessa vildar? Hade det varit för 100 år sedan så hade jag direkt föreslagit deportation till straffläger i Australien eller som kanonmat till de olika kolonierna. Vi lever dock i en ny tid. En tid som vi får bestämma nya regler på hur vi skall tukta denna sortens folk."
Labour-politikern skulle få fler anledningar till att bekymra sig. De kommande åren eskalerade oroligheterna och någon deportation eller kanonmat blev det inte heller. Det fanns till och med de politiker som ville sätta in militären emot supportrarna; "-De skall lära sig hut och vett. Ont skall med ont fördrivas." Avdelning: kasta sten i glashus.

Inga kommentarer: