TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 16 mars 2013

Tippa med TLC

10/13 på Stryktipset och 7/8 på Topptipset förra veckan. Surt att återigen vara nära utdelning.
Veckans rad ser omöjlig ut. Blir nog bra utdelning.
Ett flertal lag är dessutom rejält överstreckade och de måste helt enkelt garderas upp. Vidare finns det stort värde på både Barnsley och Sheffield W, jag chansar och singelstreckar båda.

1 Aston Villa-Queens PR    1  2
Viktig match för båda lagen. Välbehövlig seger för Villa senast och man klättrade över strecket. Delph avstängd. QPR har två raka segrar och har nu kontakt med lagen ovanför strecket. Har en känsla av att det blir tät och jämnt men att något av lagen avgör. 1 2 får det bli.
2 Southampton-Liverpool    2
Två lag med motsatt formkurva. Liverpool ser allt bättre ut och januariförvärven har höjt kvalitén i laget. Reina åter efter skada. Jag spikar tvåan.
3 Stoke-West Brom    1
Stoke har det jobbigt för tillfället och är i stort behov av en seger. WBA har vart bra på slutet men bortaspelet är inget vidare. Long och Reid tveksamma. Jag chansar och kör ettan ogarderad.
4 Swansea-Arsenal    1x2
Klurig match. Swansea väldigt starka hemma. Arsenal har mycket kvalité i laget men agerar ojämnt. Alla tecken.
5 Barnsley-Watford    1
Hemmalaget tog en viktig seger senast och klättrade över strecket. Manager Flitcroft väljer ur en skadefri trupp. Watford förlorade sist och har en del småskavanker i truppen. Är inne på att hemmalaget skräller här och desstom brukar gästerna ha svårt på Oakwell. Jag chansar och spikar ettan som enbart är streckad till 21%.
6 Hull-Nottingham    1x2
Toppmatch. Hull ligger tvåa just nu och hemmaspelet är starkt. Forest har fem raka segrar och närmar sig toppen. Jag tycker dock att att hemmalaget blivit för stor favorit och att gästernas chans är betydligt större än vad tipparna tror. Jag helgarderar.
7 Ipswich-Bolton    2
Ipswich har det jobbigt och har bara fyra poäng ner till strecket. Gästerna har fem raka segrar och totalt åtta matcher utan förlust. Jagar play-off plats. Jag spikar tvåan.
8 Middlesbrough-Birmingham    1x   M
Boro har två raka förluster. Får nu tillbaka ett par spelare och är normalt sett starka hemma på Riverside. Birmingham blixtrar till då och då men jag tror inte man klarar av att ta mer än en poäng. 1x känns bra.
9 Blackpool-Peterborough    1  2
Imponerande seger senast, 2-1 borta mot Watford. Nu återkommer ev ett par spelare. Gästerna har spelat bra borta på slutet (segrar mot Blackburn och Millwall och poäng mot Leeds) Hemmalaget klar favorit men i jakt på stora pengar tar jag med tvåan (streckad till 16%).
10 Sheffield W-Cardiff    1
Hemmalaget har visat kvalité på slutet med segrar över ett par av topplagen. Cardiff är i grunden ett bättre lag men här saknar man troligtvis båda sina ordinarie mittbackar. Dessutom är lagets bortaspel sådär och man har historiskt sett svårt på Hillsborough. Jag chansar och kör ettan (streckad till 24%) ogarderad.
11 Wolverhampton-Bristol C    1x2
Superviktig match. Småskavanker i båda lagen. Jag ser hemmalaget som det klart bättre laget men man har blivit enormt överstreckat här och därför väljer jag att ta med samtliga tecken.
12 Mk Dons-Tranmere    1
Hemmalaget har bara en förlust på sju senaste. Martin och Chadwick fortsatt skadade. Förutom en storseger mot Colchester har gästande Tranmere haft det jobbigt en längre tid. Dessutom har man ett gäng skadade spelare. Mk Dons är starka hemma och har fyra raka segrar mot Tranmere. Jag spikar ettan.
13 Stevenage-Sheffield U    1  2
Två lag med motsatt formkurva. Hemmalaget förlorade i veckan och har 13 förluster på 16 senaste. Charles och Gray avstängda. United jagar uppflyttning, har en skadefri trupp och har inte förlorat på sju matcher. Solklar utgångstvåa men någon gång ska sviterna brytas och därför chansar jag och tar med ettan (streckad till 16%) också. 1 2 får det bli.

Topptipset: 1 2, 2, 1, 1x, 1 2, 1x2, x2 och 1.

Lycka till!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ser inte en 1 på Sheffield W som en chansning.......

Anonym sa...

Det är en chansning om man ser till streckfördelningen :)
//Huckerby

HATA GAS sa...

Gaisjävel

Shamrock sa...

Hur kan du helgardera Wolves? Bortkastad helgardering mot ett lag som inte har en smula självförtroende.

Huckerby sa...

Wolves har ju inte direkt imponerat denna säsong men jag skrev ju också att jag ser Wolves som ett klart bättre lag. Tyckte dock att streckprocenten på ettan var lite väl hög därför togs alla tecken med.
Så här i efterhand kan man kanske se det som en bortkastad helgardering....