TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 5 mars 2013

Club captain.

Hej. Jag håller på Tottenham Hotspur FC. Därför är det förstås rätt självklart att jag är svårt förtjust i mittbacken Michael Dawson. Men han representerar saker som jag tror att också icke liljevita kan uppskatta. I mina ögon är han den klassiska, engelska mittbacken. Den som vi, med visst mått av raljerande, tänker bara kan nicka, slå långt, skrika högt och rensa. Och Michael Dawson är allt det. Men han har också gett sig den. Så till den milda grad att han vägrade bli såld i höstas. Trots pengar på bordet för både honom och klubben. Michael Dawson struntade i det. Han hade bestämt sig för att stanna och kämpa. Fast besluten att ta sig in i startelvan igen, även om han ansågs som nummer 5 bakom Gallas, Vertonghen, Kaboul och Caulker. Och i söndags var det Dawson som var kapten för det Tottenham som besegrade argaste rivalen Arsenal, tog sig upp och förbi en annan London-rival i Chelsea. Och som med tio omgångar kvar faktiskt inte har mer än fem poäng upp till en andraplats i Premier League.

"Fotboll är knepigt på det sättet. De första tre månaderna spelade jag inte alls. Men det gör jag nu. Samma sak för managern (Villas-Boas). Han hade det tufft i Chelsea, kom hit och nu går saker mycket bättre. Förhoppningsvis för en lång tid framöver.", säger Michael Dawson. Han fortsätter: "Atmosfären i söndags var fantastisk. Publiken var i extas när vi gjorde våra mål, och även i slutet av matchen. Det är klart att det vi befinner oss i en bättre position nu, än vad Arsenal gör. Det var inte lika trevligt i höstas, på Emirates (förlust 2-5). Det tog hårt på både oss och supportrarna. Det är fortfarande mycket kvar att spela av säsongen, men vi har satt oss i en bra position. Och vi tror väldigt mycket på det vi gör.".

Michael Dawson personifierar fighting spirit, på många sätt. Tottenham accepterade alltså i höstas ett bud på honom, från QPR, på 9 miljoner pund. Dawson vägrade, ville stanna och slåss för sin plats. Det är svårt att inte unna en sådan kille all framgång, och att få göra det med en viktig derbyseger.
Förutsatt att man inte håller på det andra laget i norra London, då...

Inga kommentarer: