TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 9 mars 2013

Tippa med TLC

10/13 rätt förra veckan. Rätt okej tycker jag. Extra nöjd med tvåorna på QPR, Bolton och Burnley samt ettorna på Ipswich och Middlesbrough.
Ny svår omgång idag. Har en stor feeling för Aston Villa. Vidare tror jag mycket på WBA samt att Birmingham tar en mycket viktig seger.

1 Newcastle-Stoke    1x    M
Hemmalaget spelade i Ryssland så sent som i torsdags, kan va risk för en del slitna spelare. Har ryckt upp sig en del på slutet tacke vare en del nya spelare. Gästernas form är inte bra och jag har en känsla av att man kommer spela väldigt försiktigt och tillbakadraget här. Huth avstängd. 1x får det bli.
2 Norwich-Southampton    1x2
Klurig match mellan två målglada lag. Surman skadad i hemmalaget. Kamara kan starta för första gången. Gästerna hoppas få tillbaka spelare som ådrog sig småskador senast. Alla tecken.
3 Queens PR-Sunderland    1  2
QPR tog en viktig seger senast och har nu häng på lagen ovanför strecket. Zamora och Cesar saknas ev pga lättare skador. Måste gå för tre poäng idag med mot bortasvaga Sunderland. Gästerna har dock en hel del skickliga spelare och chansen finns att man kan kontra bort ett övermodigt hemmalag. 1 2 får det bli.
4 Reading-Aston Villa    2
Tre raka förluster för hemmalaget. Både förste och andre målvakten skadade och Pogrednyak avstängd. Villa har spelat upp sig på slutet men segrarna har uteblivit. Jag tycker dock att deras lag är starkare än hemmalagets och att offensiven med Agbonlahor och Benteke bör kunna ställa till stor oreda i Readings försvar. Jag chansar och kör tvåan ogarderad.
5 West Brom-Swansea    1
WBA ser ut att vara på väg tillbaka till den tidigare storformen. Idag återfår man viktiga trion Brunt, Popov och Lukaku. Gästerna imponerar, tillhör övre halvan och har bärgat sin första titel. Bortaspelet är dock sisådär och man störs av en del småskador. Jag spikar ettan.
6 Birmingham-Derby    1
Två lag med svag form. Hemmalaget återfår troligtvis viktige Caldwell efter sjukdom men saknar sin bäste målskytt King som troligtvis missar resten av säsongen pga knäskada. Derbys bortaspel är inte bra och man har en del skador. Tät och jämn match att vänta men jag tror att hemmalaget kämpar ner gästerna och ta alla tre poängen. Etta.
7 Bolton-Brighton    1x
Bra form hos båda lagen. Favorittipade Bolton har nu fått upp farten och närmar sig playoff med stormsteg. Förste målvakten Bogdan åter efter skada. Gästerna har Mackail-Smith skadad och ev missar även Bridge matchen. Trots bra form tror jag man får svårt att ta mer än en poäng. 1x känns helt rätt.
8 Crystal P-Leeds    1
Efter en formsvacka runt nyår har Palace åter fått upp farten. Starka hemma och man gör mycket mål. Leeds har hygglig form och häng på kvalplatserna. Jag tror dock att man får det svårt mot ett formtoppat hemmalag, viss tvekan men jag väljer att spika ettan.
9 Huddersfield-Charlton    1x2
Svårtippad match. Vaugham avstängd hos hemmalaget. Jag helgarderar.
10 Leicester-Sheffield W    1
Leicester har tappat formen och avståndet till PL-platserna har växt till åtta poäng. Hemma är man dock starka och den här typen av matcher bör vinnas. Gästernas form är inte heller bra och jag tror man får svårt. Etta.
11 Nottingham-Wolverhampton    1x2
Forest har lyft sig sedan tränarbytet och har nu bara två poäng upp till play off. Wolves tog en livsviktig seger senast och jag vägrar släppa tanken på att laget är flera klasser bättre än det man visat upp denna säsong. Jag chansar och helgarderar.
12 Peterborough-Ipswich    x2
Viktig match i de nedre regionerna. Hygglig form hos båda lagen. Jag ser dock gästerna som ett bättre lag och spelvärdet finns helt klart på krysset (streckat till 28%) och tvåan (27%). x2 får det bli.
13 Watford-Blackpool    1
Zolas Watford stormar mot PL och har nu allt i egna händer. Formen är kanon, bara en förlust på tio senaste och man gör mest mål i championship. Gästerna har tappat sedan nyår och har bara två segrar på tio senaste. Dessutom blev viktige Taylor-Fletcher skadad i veckan. Etta får det bli.

Topptipset: 1, 1x2, 1 2, x2, 1, 1x, 1x och 1.

Trevlig helg och stort lycka till!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Newcastlematchen går ju inte fören imorgon så dom kan vila upp sig en dag till.....

Huckerby sa...

Jag vet det. Men jag tycker att match torsdag kväll långt bort i Ryssland är tight även om matchen spelas på söndagen...

Haldrick sa...

Bolton vinner. Du gillar aldrig dom i spel.

Stefan sa...

13 rätt idag :)

Huckerby sa...

"Bolton vinner. Du gillar aldrig dom i spel"

Vad menar du?
Jap tippade ju på dem igår men tog med krysset eftersom även motståndarnas form var bra.

Haldrick sa...

Jag har följt dina tips och spel under ett par år och du spelar oftast emot Bolton. Fast det är ju inte så konstigt eftersom vi aldrig vinner något ;-)