TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 17 mars 2013

There is only one Rickie Lambert

Det är först på sjätteplats i Premier Leagues skytteliga som man hittar en engelsman. Southamptons Rickie Lambert har gjort 13 mål denna säsongen. Då hans Saints igår skrällvann med 3-1 hemma mot Liverpool gjorde Lambert Southamptons 2-0. Ett av hans viktigaste mål i karriären. Vinsten tog Southampton två placeringar uppåt och med sju poäng ner till strecket. Den 31-årige Liverpoolsonen slog igenom i Blackpool,  värvades till Macclesfield, vidare till Stockport men har gjort sina framgångsrikaste år i Bristol Rovers och Rochdale. 

2009 värvades han till Southampton och var en bidragande orsak till PL-uppflyttningen förra året med sina 27 mål. Lambert är en notorisk målskytt. Bra på det mesta och har spelat i samtliga serier i Football League. Sedan karriären tog fart 1998 har det blivit 196 mål på 499 matcher i sex olika klubbar. I Southampton har det blivit flest, 91 mål på 162 matcher. Den bästa av Lamberts klubbar och den som han idag för första gången i karriären spelar i Premier League med. Ironisk ifall man skall se till Lamberts Norwich-kompis Grant Holt. 

Duon har en mångårig vänskap De båda har en karriär i klubbar i lägre divisioner bakom sig. De båda har tagit sig upp i seriesystemet och varje säsong gjort mycket mål. Grant Holt har alltid tagit sig upp ett år innan Lambert. Och Lambert är känd för att alltid inför varje säsong ringa till Holt och fråga om han tror att Lambert ska kunna göra mycket mål i varje division. I alla divisioner upp till Premier League svarade Holt att han kommer klara det. Men till Premier League svarade han:"-Ahh, du kommer inte få mycket tid, du måste sätta dina chanser."
Lambert sätter sina chanser i alla divisioner. 13 gånger denna säsong och bästa engelsman i Premier League. Bättre än polaren Grant Holt för första gången under alla år.

Inga kommentarer: