TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 21 mars 2013

Långsiktighet? Inte i sikte.

Chefen på League Managers' association är upprörd. Richard Bevan tycker att antalet sparkade tränare under pågående säsong är närmast löjligt och pinsamt. Senast i den 103 personer långa raden av tränare, coacher och managers som har fått lämna under säsongen 2012-13, var Blackburns Michael Appleton. "Det blir pinsamt för sporten, med alla dessa tränare som får sparken. 100 människor, 100 tränare, 100 familjer har drabbats. Jag kan inte förstå var denna arrogans kommer ifrån, vad det är som gör att fotbollen inte har samma regler och uppförande som andra branscher.", säger LMAs Richard Bevan. 

Om man er sig på en kortare översikt så ser man att:

  • 4 Premier League-managers har fått lämna.
  • 17 managers i The Championship har fått lämna.
  • Och i League One samt Two har hela 26 managers gått under säsongen.

Till detta kan vi lägga ett stort antal assisterande, fystränare och annan personal. Sett till det totala antalet arbetande i "industrin" Fotboll, så blir det förstås en väldigt massa människor som inte är kvar på sina jobb. 

Richard Bevan tar upp Blackburns agerande gentemot sparkade Michael Appleton, som ett löjeväckande exempel: "All verksamhet handlar till stor del om kommunikation. Michael berättade att han inte haft någon kontakt alls med de indiska ägarna, sedan han tillträdde i januari. Han har haft 20 spelare på skadelistan. Det han behövde var stöd (från ledningen), inte ett avskedsbrev. Blackburn behöver verkligen se över sitt arbete, och hur man kan få sin personal att känna trygghet och stöd. Det är enda sättet för dem att börja sin klättring uppåt, igen.".

Richard Bevan avslutar det hela med ett konstaterande som är lika självklart som enkelt. Men som likväl är skrämmande frånvarande i många klubbars sätt att arbeta: "Vi behöver samarbeta mer. Premier League, Football League, LMA. Dels för att utveckla ledarna mer, dels för att utveckla klubbarna så att de kan bli mer stabila och framgångsrika".

Inga kommentarer: