TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 7 mars 2013

Newports boss vill lyfta lättare

I Conference National, den nationstäckande serien som är den högsta av "amatörligorna", krigar klubbar strax under proffsfotbollens underbara värld. I dagsläget är det endast seriesegraren som flyttas upp till League Two, medans de fyra lagen därefter gör upp i ett play-off. Detta måste upphöra, anser Justin Edinburgh, tränare i Newport County.
- Jag tycker att det är orättvist och reglerna borde ändras. Det lär inte dröja innan en förändring sker, säger han till BBC.

Som exempel kan nämnas att Wrexham plockade 98 poäng förra säsongen och slutade tvåa. Därefter åkte man ur i play-off mot Luton, som slutade 17 poäng bakom dem i tabellen.,

Edinburgh fortsätter:
- Titta på League Two, där går tre lag upp direkt. Det finns en hel del klubbar som tagit sig upp från the Conference som sedan gått direkt upp till League One året efter. Titta bara på klubbar som Stevenage och Crawley.

TLC håller med. Kvalitén mellan de bästa i Conference och i League Two är ungefär densamma. Tre lag upp och tre ner. Kanske hade varit något för The Conference också?

Inga kommentarer: