TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 21 mars 2013

Lirarnas lirare

Glenn Murray, Thomas Ince, Matej Vydra
Championships hetaste spelare är två anfallare och en mittfältare från Blackpool, Crystal Palace och Watford. En av dem kommer imorgon att bli utsedd till Årets Spelare. Vilka är då dessa tre?

Vi börjar med skyttekungen Glenn Murray. Crystal Palace 29-årige anfallare leder skytteligan med 29 mål och ser ut att gå förbi fjolårets skyttekung, Southamptons Rickie Lambert, 31 mål,. Murray har det fint upplagt framför sig med en Golden Boot och kanske en Player Of The Year-utmärkelse. Han konkurrerar dock med Blackpools Tom Ince och Watfords tjeckiske landslagsman Matej Vydra.'
Ince först. Pappas pojk (Tom går i Paul Ince fotspår) har gjort 18 mål denna säsongen, bra statistik för en mittfältare och 21-åringen har uppvaktats flitigt av pappas gamla klubb Liverpool.
TLC tror faktiskt att Ince kan gå långt. Inte bara i karriären utan också i utnämningen till Årets spelare. Ince känns lite mer het än åtta år äldre Murray och Watfords tjeck Vydra.
Just det ja, Matej Vydra var det ja. Udinese-lånet har hittat nätet 20 gånger denna säsong och är tongivande i ett Watford med PL i sikte. 
Hur blir det nu då? Nja, TLC tror på Ince. Ung och lovande och Pauls pojk. En coming man inom engelsk fotboll. Det gillar alla. Även de som sitter i juryn.

Förövrigt kan det meddelas att Manchester Uniteds nyinköpta och utlånade (till Crystal Palace) stjärntalang Wilfried Zaha slåss om utnämningen Young Player Of The Year för andra året i rad. Förra året vann han den och i år konkurrerar han med nyss nämnda Ince och Vydra. 
Ince och Vydra har alla chanser på att ta en dubbel utmärkelse i år medan Zaha kan få behålla titeln.
Imorgon vet vi mer om saken.

Inga kommentarer: