TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 18 mars 2013

Stamford AFC - fett och brett


Vic Couzens Stadium, även kallas Wothorpe Road efter vars gata man ligger vid, är Stamford AFC:s arena. Inte den modernaste i Northern Premier League. Tvärtom. Inte mycket arbete och reparationer har gjorts genom åren. Det lär inte bli några heller för The Daniels. Lincolnshireklubben har stora planer på att bygga nytt; "-Vi vill ha större. Något som kan få oss att leva upp till vårat smeknamn", har klubbens ordförande Chris Rivett sagt. 33-årige Rivett (förövrigt den näst yngsta ordföranden i hela fotbolls-England) ser helst att The Daniels fövaltar sitt smeknamn med respekt och vördnad. The Daniels? Jodå, klubbens smeknamn är efter Daniel Lambert, bördig från staden, och som anses vara den engelsman, som man känner till, som varit tyngst till kroppsvikt. Motsvarande 335 kg (!!!) uppges 180 cm långa Daniels ha vägt vid sin död. 
Daniels avled den 12 juni 1809 i en ålder av 39 år under ett besök i Stamford, dit han rest för att titta på kapplöpningarna. Han dog på rummet han hyrt på ett värdshus i staden och för att få ut hans lik från rummet (som låg på bottenvåningen) tvangs man delvis montera ner ytterväggen. Vid begravningen krävdes det tjugo män för att sänka ner hans kista i graven.

Över 200 år senare har den lokala fotbollsklubben planer på att utvidga sig. Delvis som en hyllning till traktens stora (!) man men också för att ta ett kliv på fotbollskartan. I en tid då kroppsidealet styr med slanka linjer som mål går Stamford AFC i bräschen för något stort. 
Fett, säger TLC.

Inga kommentarer: