TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 3 mars 2013

Vad får en polis säga egentligen?

TLC fick ett mail av en svensk Millwall-supporter som berättade om hårdhudade poliser utanför Elland Road och deras syn på supportrar.
***

Hur långt får en polis egentligen gå med uttalanden? Vad får han säga för att inte gå över gränsen? Efter matchen mellan Leeds och Millwall igår så smygfilmades en polisman utanför Elland Road som på frågan; "-Hur slussar ni ut bortasupportrarna?", svarade;
 "-Jag skiter fullständigt hur de kommer härifrån. Bara de lämnar staden så fort som möjligt. I bilar, buss, tåg eller liksäckar. Det spelar ingen roll. Fort skall det gå."
Att rivalitethistorien mellan de bägge klubbarna är ansträngd är ingen nyhet men får en polis verkligen uttala sig så?
***
TLC har faktiskt inget svar på frågan förutom att konstatera att ordningsmakten, vart du än kommer, har en syn på fotbollssupportrar som om dessa vore lägre stående varelser. Spelades det in så att polismannen syns så kan det skapa problem för honom. Tror dock inte det. Är det bara rösten som är inspelad så kommer definitivt ingenting att hända oavsett om media tar upp det med feta rubriker. I detta fallet lär inte media göra det heller.

Inga kommentarer: