TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 30 december 2009

League One - En resumé


League One stavas Leeds. Med feta bokstäver LEEDS.
Yorkshireklubben är på gång denna säsong och mosar allt och alla. Utom Millwall. Bermondseyklubben är enda klubben som besegrat Leeds i seriespelet denna säsong.
Kenny Jacketts grabbar hade dessvärre en trög inledning och halkade därmed efter.
Det är med avundsjuka man tittar uppåt på storklubbarna Leeds, Charlton, Huddersfield och Norwich som ligger i toppen. Där ligger även lilla Colchester som får ta åt sig äran att bli årets sensation.
Sensationellt är även Southampton och Norwich upphämtningar.
Norwich förlorade stort i inledningsmatcherna och sparkade managern Bryan Gunn. Med Paul Lambert som ny manager ändrade man riktning och lämnade omgående bottenstriden. Idag slåss man om uppflyttning till The Championship. Starkt. Ännu starkare är Southamptons säsong. Från jumbo med minuspoäng till mittenplacering är riktigt starkt jobbat. Klubben har dessutom överlevt en sargad ekonomi och fått ny ägare och manager.

Årets nykmling från League Two är definitivt Brentford. Londonklubben har spelat respektlös mot sina motståndare och kammat in en hel del poäng hemma på Griffin Park. Så många poäng att man idag ligger på övre halvan av tabellen.

Årets spelare på alla fronter är Leeds anfallaren Jermaine Beckford. Skandalomsusade Beckford vräker in mål i Leeds och verkar inte alls sakna sin gamla radarkompis Fabian Delph som lämnade Leeds och gick till Aston Villa. Beckford är ett nummer för stor för League One.

Årets publiklag är givetvis storklubbarna Leeds och Norwich. Duon har publiksiffror som får flera klubbar i Premier League att bli gröna av avund.
League One är förövrigt den serien som har tuffast toppstrid. Två uppstickare i Colchester och Swindon ibland tungviktare som Leeds, Charlton, Norwich och Huddersfield. Slutspurten framåt vårkanten kan därför bli riktigt svettig.

Inga kommentarer: