TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 17 december 2009

Stjärnor i Walsall

Bermudiern Kyle Lightbourne var klubbens stora stjärna och skyttekung under mitten av 1990-talet. Några årtionden tidigare hade Stuart Rimmer och David Kelly frälst fansen.
I början av 2000-talet hette klubbens hjälte Jorge Leitao och portugisen var oerhört populär bland fansen.
Men störst av alla spelare i Walsall i modern tid är ändå traktens son Matt Fryatt. Född och uppvuxen på The Banks Stadium så debuterade anfallaren år 2003 och gjorde fram tills 2006 27 mål på 70 matcher och vann skytteligan två år i rad innan han skrev på för Leicester.
En annan publikfavorit under de senaste åren har varit försvararen Anthony Gerrard. Stevens Gerrards kusin blev årets spelare i klubben två gånger, säsongerna 05/06 och 07/08 och blev djupt saknad då han lämnade klubben för att gå till Cardiff inför denna säsongen.
En Sverige-bekanting har även spelat i klubben och en annan har varit manager för dem.
Mellan 2002 och 2003 gjorde brassen Junior 36 matcher och 15 mål för klubben. Några år senare skulle han skriva på för Malmö FF där han gjorde 17 mål i Allsvenskan mellan 2006 och 2007. Gamle AIK och Västerås-tränaren och engelsmannen Richard Money var mellan åren 2006 och 2008 manager i klubben innan han inför denna säsongen blev manager för Luton.
Walsall må vara en klubb i skymundan men den har skapat minne, grogrund och fostran för flera storspelare.
Många är de duktiga spelare som genom åren fostrats eller passerat i den lilla klubben, grundade 1888 ifrån den lilla staden med 175,000 invånare i WestMidlands.
Vad sägs om namn som exempelvis Deon Burton, Clayton Ince, Julian Joachim, Roger Boli, Steve Claridge, Michael Ricketts, Hector Sam, Mark Kinsella, Paul Merson och Roberto Martinez. Listan kan göras längre. Hade spelare likt dessa idag lirat med klubben så hade man förmodligen inte spelat i League One. Sedan har vi de spelarna som spåddes en lysande framtid som unga och talangfulla men som sedan vek ned sig. Idag spelar Rhys Weston och
Sam Parkin nyckelpositioner i truppen. En gång i tiden var man talangfulla spelare i Arsenal respektive Chelsea. Någonstans på vägen tog karriären en helomvändning.
The Saddlers är en mellanstation för spelare. En klubb där man inleder karriären eller avslutare den. En bra spelare med framtiden för sig spelar inte i Walsall under hela sin karriär. Oavsett hur mycket supportrarna än bönar och ber.

Inga kommentarer: