TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 30 december 2009

Premier League-So far so good.... or bad

Då har halva säsongen spelats. En annorlunda säsong där årets upplaga av Premier League inte alls är lika förutsägbar som tidigare. Storlagen tappar poäng då man minst anar det. Ett maktskifte ser ut att träda in och där är Manchester City i förarsätet tillsammans med Aston Villa och Tottenham.

Alla tre klubbarna har duktiga managers där Martin O´Neill får anses vara den som kan coacha sitt manskap på bästa möjliga sätt. Jag hade aldrig sagt detta om City under Hughes tid men nu då man har Mancini så tror jag att City kan få ut det maximala ur varenda spelare, även de mest diviga superstjärnorna kommer kunna växa med Mancini vid rodret.
Årets nykomling får ändå anses vara Birmingham. Manager McLeish har verkligen haft flyt den senaste tiden och han förfogar även över ligans bästa svensk. Sebastian Larsson har blommat ut och han är tillsammans med Jermaine Defoe och James Millner de spelare som får ses som sensationer i år.

Är denna trion sensationer så får Arsenals ryss Arshavin nomineras till ligans bästa.
Den lilla trollkarlen är grymt giftig i anfallet. Mycket viktig i Wengers trupp och ett offensivt superlöfte. En annan som är viktig för sin klubb är Chelseas Essien. Man snackar mycket om att Lampard och Terry gör Chelsea men frågan är om inte Essien är viktigare.
Lika viktig för Chelsea som exempelvis Gerrard är för Liverpool.

Årets stora händelser är lätt badbollsincidenten på Stadium Of Light tillsammans med Tottenhams slakt av Wigan i 9-1 mötet under hösten. Defoe gjorde imponerande fem mål medan svensken Erik Edman förmodligen gjorde tidernas sämsta insats på en fotbollsplan.
Fiasko då, har det funnits några sådana? Jodå, Liverpools säsong har inte gjort någon av deras anhängare glada. Portsmouth får också suga på den syrliga karamellen och ha på sig dumstruten som en fiaskoklubb. I synnerhet under hösten. Ifall West Ham och Everton är fiasko vet jag inte men deras inledning på säsongen har varit riktigt dålig.

Birminghamklubbarna däremot har stått för raka motsatsen. Imponerande framfart med skarpsynta managers. En annan skarpsynt och mycket duktig general är Roy Hodgson. Med små resurser har han skapat ett skickligt Fulham. Även den klubben är en sensation i år och får tillsammans med Birmingham TLC:s stora prestationspris.
Sunderland har fått sig ett uppryck i år. Man är inte längre lika hämmade som förr och om det har att göra med att man är ensamma herrar på täppan nu då storebror Newcastle är borta från högsta ligan, låter jag vara osagt men jag tror att manager Steve Bruce tillskillnad från sina företrädare har skapat en bra och stabil grund i truppen. Nya anfallaren Darren Bent öser in mål för The Mackems och det har tidigare inte varit något vanligt i den målsnåla klubben.

Årets mest överskattade spelare får bli Manchester Uniteds målvakt Ben Foster och Manchester Citys Robinho. Mycket snack och liten verkstad på dem bägge.

Skall vi avrunda denna resumé så får det stora publikpriset gå till Stoke City som har en fruktansvärt bra inramning på sina matcher hemma på Britannia Stadium.

Inga kommentarer: