TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 23 december 2009

The Vics

En klubb som hållit igång sedan 1874 borde ha många meriter kan man tycka. Inte i Northwich Victorias fall. Klubben har tre pokaler ( FA Trophy 1984, Conference North 2006 och Cheshire County League 1957) och flera gånger varit med att ansluta sig till nystartade ligor.

The Vics, som klubben kallas, har aldrig varit i närheten av spel i högre seriesammanhang och detta trots att man är ifrån det fotbollstäta nordvästra England och från Cheshire. Det har aldrig under de 135 åren velat sig så väl att framgångar kommit till vare sig Victoria Stadium eller gamla anrika Drill Field.
På Drill Field spelade The Vics i över 125 år innan de säsongen 2005-06 flyttade till en ny arena, Victoria Stadium i Wincham, strax utanför Northwich.
Mellan 1892 och 1894 var man medlemmar i Football League Second Division. Från sekelskiftet och fram till Andra Världskriget gästspelade klubben i en rad olika regionala serier tills man strax efter kriget gick med i den nyligen bildade Cheshire County League.
Man blev kvar i den ligan och lyckades vinna den en gång, innan man 1968 var med och grundade Northern Premier League.
1979 så var man med och grundade ännu en liga, Alliance Premier League (som senare bytte namn till Football Conference). Man var det sista laget som spelat nonstop i ligan (1979-2005) sedan starten när man 2005 på grund av juridiska problem blev tvungna att flytta ned en division till Conference North. Man tog steget upp till The Conference men åkte snart ned igen.
The Vics största skalp får ändå vara den mot Charlton i år. Den 8 november besegrade man League One-klubben med 1-0 I FA-Cupens första omgång.
Noterbara personligheter och forna spelare är Bruce Grobbelaar, den forne Liverpool-målvakten avrundade sin karriär med en sejour hos The Vics i slutet av 1990-talet. Även David Bardsley, från 1989 till 1998 en duktig försvarare i Queens Park, avslutade sin karriär med spel på Drill Field.
Klubben med de bredrandiga grönvita tröjorna har trots allt skapat sig själva en alternativ historia. En aningen brokig och rotlös sådan.

Inga kommentarer: