TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 30 december 2009

Dravel i mängd

Nu börjar det lida mot sitt slut. I varje fall då det handlar om år 2009. Ett händelserikt år ur många aspekter. En sammanställning av säsongen, som nu är till hälften avklarad, kommer att komma under dagen. Hur sammanställer man då Aston Villa mot Liverpool igår?
Det måste kännas oerhört tung för varenda Villa-supporter idag. Birminghamklubben var ju ändå det bättre laget. Förlust på övertid svider mer är något annat. Däremot kan jag tänka mig att en och annan scouser är på gott humör idag. Liverpool inleder 2010 med tre poäng i bagaget och det är ingenting som varit självklart denna säsongen. Mittfältaren Glen Johnson skadade igår sitt knä och kan komma att bli borta ett tag. Detta är givetvis inget som underlättar för The Reds som tidigare haft problem med skador på nyckelspelare. Gårdagens målskytt, Fernando Torres, har sedan tidigare haft oflyt med skador medans målgörande varit bättre.
Gårdagens mål på övertid gjorde att spanjoren övertog den gamla spelaren Roger Hunts rekord om att snabbast komma upp i 50 mål. Torres har nu gjort det på 72 matcher. Storslaget.
Märkligt ändå att en storklubb som Liverpool skall vara så beroende av två spelare i Torres och lagkaptenen Gerrard.

Inga kommentarer: