TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 22 december 2009

Non-League Nytt

Hade serien baserats på hemmamatcherna så hade Histon FC varit ett topplag.
Hemma på Bridge Road är The Stutes, som klubben kallas i folkmun, rukigt effektiva och täpper igen där bak. Man har 17 poäng på 11 hemmamatcher och endast två förluster.

Liknande scenario har klubben ett pinnhål under, Barrow. Sju hemmavinster men samtidigt lika många förluster på bortaplan. Var finns mellanläget? Kanske inte så underligt att Barrow är ett typiskt mittenlag.

Grays Athletic, Forest Green, Ebbsfleet och Chester. Där har ni bottenlagen och det ser inte alls ljust ut för någon av dem. Chester är naturligtvis fast förankrade i absoluta botten efter klubbens strat med 25 minuspoäng. Man har dock visat framfötterna då halva säsongen nu är spelad och har kämpat sig ned 22 minuspoäng. Hade det inte varit för FA:s straff så hade vardagen sett annorlunda ut för Chester.
Grays däremot har en match mer spelad än Eastbourne Boro. Enda felet är att Boro ligger på rätt sida nedflyttningsstrecket och har fyra poäng mer än Grays.
Det ser som sagt inte bra ut för bottenklubbarna.
För toppklubbarna är det ännu hårdare. Närmare åtta stycken kämpar om uppflyttning eller åtminstone kvalspel. Oxford är som tidigare klara serieledare. Halva säsongen är spelad. Det kommer bara bli tuffare.

Inga kommentarer: