TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 23 december 2009

Fulhams rekorderliga Briggs

Den 13 maj 2007 skulle komma att bli en historisk dag för Matthew Briggs. Den då 16-åriga försvararen hade under en period imponerat i akademin och fått följa A-lagets träningar,
Manager Lawrie Sanchez gillade det han såg av den gängliga backen på 188 centimeter och bestämde sig för att ta ut honom till den trupp som skulle komma att möta Middlesbrough.
Mötet mot Boro den 13 maj skulle bli Briggs historiska dag.
I den 77 minuten gjorde Sanchez klart för byte och ut skulle Moritz Volz gå.

Ersättaren de sista 13 minuterarna skulle bli Briggs. Publiken på Craven Cottage jublade då de insåg att en spelare från Fulham precis hade slagit rekord i Premier League. Matthew Briggs var nämligen då han sprang ut på planen ligans yngsta spelare någonsin med sina 16 år och 65 dagar. Briggs slog därmed Everton-anfallaren James Vaughans tidigare rekord på 16 år och 271 dagar.
Sedan dess har det inte blivit några fler insatser i den vita tröjan. Ett nytt kontrakt skrevs med klubben under 2009 som sträcker sig fram till 2011. Den idag 18-år gamla Briggs kan leva på minnena som historisk rekordspelare. Till dess får han överbevisa manager Roy Hodgson på träningsanläggningen Motspur Park att han är något att ha. Allt annat är som sagt bara historia.

Inga kommentarer: