TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 30 december 2009

League Two sammanfattas

Och så då slutligen League Two.
En serie som blivit känd hos allmänheten i Sverige efter att Svennis värvats till Notts County.
Nottinghamklubben är årets största skämt. Alla kategorier. Maken till luftslott får man leta efter. Meadow Lane är byggt på kvicksand och allt försvinner kring klubben. Spelare, managers och framtidstro. Hela grejen är ett skämt.
Något mer seriöst är Rochdales satsning denna säsong. Klubben har bestämt sig för att vinna serien i år och för första gången på 35 år ta steget upp i League One. I dagsläget ser man ut att klara av målet. Tillsammans med Bournemouth är man två sensationer i årets League Two.
Ett flopplag däremot är Bradford. Klubben hävdar varje säsong att man är på gång men viker alltid ner sig.
Burton Albion är en frisk fläkt och duktig nykomling. Man har parkerat sig i mitten av tabellen och gör det bra med Paul Peschisolido som duktig manager.
Övriga före detta Conference-klubbar som exempelvis Accrington Stanley, Dag & Red och Aldershot har stått för fina prestationer och imponerat denna säsongen. De två sistnämnda har gjort det så bra att man spelat sig upp på playoff-plats. Riktigt bra gjort.
Några som definitivt inte gjort något bra denna säsongen är Darlington. Åtta poäng på 21 omgångar är uselt. Klubben är därmed sämst i Football League och spelar givetvis nästa säsong i The Conference.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni menar naturligtvis Darlington, inte Doncaster. Doncaster gör ju hyfsat ifrån sig i Championship ;)
Mycket bra sida, är inne här dagligen!

Håller tummarna för Oxford United i League Two nästa säsong :)

Langham sa...

Oj då, ursäkta misstaget. Rättar misstaget omgående.
Tack så mycket förresten :-)