TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 27 december 2009

Non-League Nytt

Med en man mindre på plan så blev Mansfield i helgen ett lätt offer för ett hungrigt York City. Hemma på Kitkat Crescent vann York med 3-0 där Richard Brodie blev matchens lirare med två gjorda mål inför 4,587 åskådare. Målen innebar skytteligaledning för Brodie som nu är uppe i 18 gjorda mål denna säsong.
Tredjeplacerande York har tillsammans med toppduon Oxford och Stevenage inte förlorat hemma denna säsongen. Samtliga tre är oerhört starka på hemmaplan och trots att Mansfield ändå är ett topplag så hade gästerna inte en chans till seger eller ens poäng under helgens match.
Stevenage visade sin styrka då man bortabesegrade Cambridge med 3-1.
Spellediga Oxford som fick sin match inställd på grund av väderförhållandena har här två rivaler bakom sig som kommer göra allt de kan för att sätta käpparna i hjulet i Oxford-maskineriet. Både Stevenage och York är i kraftigt flyt för tillfället och skulle i dagsläget lätt kunna matchas i högre seriesammanhang.

Från toppen går skrivandet vidare till botten och matchen mellan Ebbsfleet och Grays Athletic. Ett bottenmöte mellan två lag med extremt dåligt självförtroende på senaste tid.
Inför 937 åskådare på Stonebridge Road under Annandagen så gjorde Ricky Shakes sitt första mål för säsongen och matchens avgörande i en kamp som slutade med 2-1-seger till The Fleet. En oerhört viktig seger för ett Ebbsfleet som inte alls lyckats leva upp till förväntningarna denna säsongen.

Omgångens smällkaramell stod Wimbledon för. På Boxing Day knockade man nämligen Hayes & Yeading med klara 5-0. Vid ställningen 4-0 till hemmalaget fick Hayes & Yeading-spelaren Cochrane nog, skapade tumult och visades ut. Därefter var det bara spel mot ett mål men The Dons klarade inte av att göra mer än ett mål.

Målrikast under Boxing Day var sexmålsmatchen mellan Barrow och Gateshead. I matchen som slutade oavgjort, 3-3, kom hemmalaget tillbaka samtliga tre gånger under matchen.

Inställda matcher under helgen förutom Oxfords hemma mot Rushden, var
Wrexham-Altrincham och Luton mot Histon.

Inga kommentarer: