TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 25 april 2010

Hetare än en krutdurk

League One
Jag fascineras av League One och jag har gjort det hela säsongen. På något sätt har den serien intresserat mig mer än någon annan. Klassiska klubbar i en levande tredje division.
En krutdurk som kommer att avgöras på mållinjen.
Bara en sådan sak som att det står mellan två rivalklubbar som Leeds och Millwall. En poäng skiljer mellan kval och direktuppflyttning.
En av dem kommer dock att få kvala och kommer då att få göra det med redan klara Swindon, Charlton och Huddersfield.
Southampton som spurtat upp som en raket nu under våren hade med största möjliga tur kunnat ta den efterlängtade kvalplatsen. Det enda som hämmade dem var den försmädliga mållösa hemmamatchen mot Oldham i förra omgången. Vinst där så hade man säkerligen tagit Huddersfields plats. Nu är det istället sju poäng lagen emellan med två omgångar kvar.

Fem klubbar slåss om nytt kontrakt. Bottenlagen Wycombe och Tranmere har inte gett upp och kommer kämpa till sista blodsdroppen om att ge Gillingham, Exeter och Leyton Orient en utmaning.

Norwich säkrade uppflyttning för en tid sedan. Igår säkrade man seriesegern. Varken Leeds eller Millwall eller de tre andra klubbarna kan nu komma åt dem om första platsen.
Men egentligen kan alla klubbarna från plats två till sex vara med att kriga om en direktuppflyttning. Det skiljer sex poäng för Huddersfield upp till direktuppflyttning. Bara en sådan sak. Krutdurken kan komma att explodera på mållinjen i en serie som varit mest underhållande denna säsong.

Inga kommentarer: