TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 30 april 2010

Publikfavoriten Virgo tvingas lämna Brighton

League One
Brightons manager Gus Poyet och försvararen Adam Virgo har en personkemi som inte går ihop. En sådan batalj vinner Poyet genom att inte förlänga kontraktet med supportrarnas kelgris,
Den 27-årige försvararen är en favorit bland supportrarna med 158 matcher sedan 2004. En produkt av gott akademiarbete och ett bevis på att det går att få fram lysande talanger i trakterna kring Brighton. Virgos talang förde honom 2005 till Glasgow och Celtic. Där fick han dock inte den speltid han behövde. Därför lånades han ut till Coventry och Colchester innan han 2008 vände hemåt mot Brighton.
Trots blomstrande under tidigare managers såsom Mark McGhee och Russell Slade så fråntogs Virgo kaptensbindeln av Poyet då denne anställdes som manager på Withdean Stadium. Det fungerade inte mellan duon. Det klickade inte överhuvudtaget. Det blev inte bättre då Virgo blev utvisad i en match mot Leeds i februari. Där såg Poyet sin chans att peta Virgo för gott. Sedan dess har han varit bänkad.
Två vinnarskallar, ledargestalter och starka viljor i en och samma klubb. Poyet bestämmer. Det får Virgo finna sig i. Synd bara att det drabbar supportrarna.

Inga kommentarer: