TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 19 april 2010

Hipp hipp hurra!

En anfallslegend, en albansk/schweizisk mittfältare och två målvakter. Det är födelsedagskalas i flera fotbollshem idag. Kändast av dem alla är Trevor Francis.
Han föddes dagens datum 1954 i sydkuststaden Plymouth och kom att inleda karriären 1971 i Birmingham City. Trevor Francis heter födelsedagsbarnet som idag kommit upp till en ålder av respektabla 56 år. Francis fotbollskarriär är kantad av framgångar.
52 A-landskamper och 12 mål för det engelska landslaget mellan åren 1976-1986.
Matchavgörare för Nottingham Forest då man slog Malmö FF i Europacupen 1979 med 1-0. Spel i Manchester City, Glasgow Rangers och Queens Park samt även i den italienska ligan. Åren i Sampdoria och Atalanta var så pass godkända att Englands förbundskapten Fabio Capello lär ha sagt att Francis är en av tidernas bästa spelare i den italienska ligan. Karriären avslutades 1994 i Sheffield Wednesday. En klubb som han förövrigt skulle ha hand om som manager några år senare. QPR,Birmingham och Crystal Palace är även dessa klubbar som fått äran att ha Francis som manager.
Francis arbetar för närvarande som sportkommentator på Al Jazeera Sports och en dag som denna så gör vi på TLC som vi brukar åt folk som fyller år; vi lyfter på den berömda kepsen och gratulerar med ett fyrfaldigt leve.
TLC passar även på att gratulera West Hams Valon Behrami som idag fyller 25 år, Birminghams målvakt Joe Hart som föddes idag för 23 år sedan och Finlands förre landslagsmålvakt tillika Boltonspelaren Jussi Jääskeläinen som idag uppnår en ålder av 35 år.
Grattis till er allihop!

Inga kommentarer: