TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 24 april 2010

Telford vill men kommer aldrig fram

Blue Square South
AFC Telford, i sjätte divisionen Blue Square South, har under flera år haft ett mål om att klättra uppåt mot Football League. Detta har aldrig uppfyllts under manager Rob Smiths ledning. Under fyra års tid har han haft detta mål på sin agenda utan att uppfylla det. Nu är han arbetslös.
Då klubben missade playoff-platsen till Blue Square Premier så fick klubbens styrelse nog. Andra året i rad blev för mycket för en hårdsatsande förening som Telford. Smith är bitter idag. Han såg det som sin uppgift att ta upp klubben i seriesystemet men samtidigt så hade han inte tillräckligt med resurser till denna uppgift. Varken ekonomi eller bred trupp. Då är det inte lätt.
Telford är en klubb med framtidsmål i ett storstadsområde. Det skall fungera att bygga upp något då. Det finns publik,sponsorer och många spelare om kan lockas till distriktet. Samtidigt konkurrerar man med en mängd andra klubbar i området kring Birmingham och övriga Midlands. Minst en handfull klubbar är bättre och får därmed de bättre spelarna samt de lovande juniorerna. Hur bryter man en sådan ond spiral?

Inga kommentarer: