TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 25 april 2010

Mycket rivalitet i fotbollens Kent

I grevskapet Kent öster om London är det endast Gillingham FC som är ett dugligt fotbollslag. The Gills är Kents enda bidrag till Football League.
Näst bäst i seriesystemet är den supporterägda Northfleet-klubben Ebbsfleet som dessvärre åkte ur Blue Square Premier denna säsong.
Residentsstaden Maidstone har sitt United i Isthmian League som ser Gillingham som sin största rival trots att de bägge aldrig möts. Maidstone kan ändå se Dartford som sin rival som även dessa spelar i Isthmian League och som förövrigt är en stor stad i Kent. Men något riktigt derby spelas det inte i Kent. Eller? Jo, nästan ute till havs.
Isle of Thanet är en före detta ö som i dag är den östligaste punkten i grevskapet Kent på den engelska sydöstkusten. Tidigare fanns det flera hundra meter mellan fastland och ön, men sundet slammade igen och nu återstår det endast en halvö.
Det är härifrån som de båda Isthmian-League klubbarna Margate och Ramsgate kommer ifrån.
Klubbar i sjunde respektive åttonde divisionen brukar aldrig dra mer än ett par hundra åskådare till sina matcher. Men då de bägge lagen möts så fördubblas antalet åskådare. Publikrekordet är från säsongen 06/07 då Margate som nykomling i Isthmian League tog emot Ramsgate i det första Thanet-derbyt på många år. Över 1600 åskådare dök upp till matchen. En publiksiffra som lag i den högsta amatörligan inte ens kan skryta om. En annan derbyrival är Dover.
Av serieskillnader så har möten lagen emllan varit mer sällsynta de senaste åren men då både Margate och Dover spelade i Blue Square Premier säsongen 2001/02 så drog derbymötena över 6000 åskådare sammanlagt på Hartsdown Park i Margate och på Crabble Stadium i Dover.
Så att säga att det endast finns ett lag i Kent är en sanning med modifikation. Det finns allt ett par till ifrån grevskapet som vill vara med.

Inga kommentarer: