TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 21 april 2010

Southend accepterar sitt öde

League One
Även om det är matematiskt möjligt att Essex-stoltheter kan undvara nedflyttning så ser det inte direkt ljust ut i dagsläget.
Det kommer krävas seger i de bägge bortamatcherna mot Oldham och Southampton samt hemma mot Stockport. Samtidigt måste Wycombe, Tranmere och Exeter förlora sina resterande matcher. Det är med andra ord en svår uppgift.
Spelarna har börjar förlika sig med verkligheten om att klubben kan komma att flyttas ned och en av dem som nu visar hjärtat lite extra är Simon Francis. Den 25-åiga mittbacken kom till östkustklubben från Sheffield United 2006 och har under fyra års tid tagit klubben till sitt hjärta. För honom handlar det nu att spela för hedern, klubben och dess supportrar. Något annat finns det inte. Det handlar om stolthet. En Southend-stolthet som inte funnits sedan Lee Barnard lämnade för Southampton och på så sätt hämmade klubbens offensiva spel.
Många spelare har kontrakt som går ut till sommaren. För somliga kan en fin avslutning på denna säsongen komma att betyda förnyat kontrakt samtidigt som några lär söka sig nya klubbar vid nedflyttning. Framtiden är oviss men stoltheten finns där. En stolthet som kommer att ta Southend tillbaka.

Inga kommentarer: