TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 23 april 2010

Sturrock lämnar Plymouth

The Championship
Paul Sturrock kom till Plymouth som manager i oktober år 2000. Han kom snabbt att bli en omtyckt ledargestalt på sydkusten och hyllades då han tog upp klubben i seriesystemet.
Sturrock inledde denna säsongen med 13 förluster på de första 19 omgångarna och blev hårt kritiserad och ifrågasatt. Klubben ersatte honom istället under vintern 2009 med Paul Mariner och Sturrock fick en annan tjänst i klubben.
Resultaten som Sturrock varit med att bidra till under hösten var en bidragande orsak till att The Pilgrims ramlade ur The Championship denna säsongen. Sturrock väljer nu att släppa banden med klubben. Sturrock säger själv att hans arbete inom fotbollen är som manager och kan inte klubben erbjuda honom en sådan tjänst så tackar han för sig. Tio år på Home Park får räcka. Med sina två vändor i klubben, 00-04 och 07-09, så kommer Sturrock alltid vara en legend och en av de största i Plymouth men samtidigt så är han delaktig i att klubben rasade ur The Championship denna säsongen. Med det i minnet är det kanske lättare att söka sig nytt arbete?

Inga kommentarer: