TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 29 april 2010

Saunders storstädning upprör i Wrexham

Blue Square Premier
TLC hade härom dagen ett reportage om Wrexham och dess manager Dean Saunders. Walesklubben hade planer på framtiden med att gallra ut dåligt material och ersätta det med ett friskt lagbygge som kan föra klubben upp i Football League igen.
Två år i rad i den femte divisionen har inte lett någonstans. Alla runt klubben förväntar sig framsteg och uppflyttning. Det har man gjort sedan klubben rasade ur League Two för två år sedan. En ändring måste ske och den skall vara drastisk.
Nu har domen kommit. Saunders slog handen hårt i bordet och meddelade att 11 spelare får lämna klubben under sommaren.
Ett helt lag försvinner och en halv trupp. Saunders storstädar och tänker på framtiden. Då ser han inte mellan fingrarna.
Anfallarna Wes Baynes och Matty Wolfenden har gjort sitt i klubben medan försvararna Mike Williams och Sam Williamson inte erbjuds några nya kontrakt.
Mittfältarna Mark Jones, Hedi Taboubi, Silvio Spann, Nathan Fairhurst, Jamie McCluskey, Luke Holden och Steve Abbott har alla blivit tillsagda att leta efter nytt arbete.
Endast fem spelare i truppen erbjuds nytt kontrakt. Däribland skyttekungen och förra landslagsmittfältaren Kris O´Leary.
Saunders kritiseras nu av supportrarna för att vara väldigt naiv och partisk i sitt handlande. Managerns favoritspelare får stanna även om de är sämre än spelare som inte erbjudits nytt kontrakt. Saunders kör sitt race. Han vill under klubbens kommande tredje säsong i Blue Square Premier vinna titeln och gå upp i Football League igen.
Han har meddelat klubben och supportrarna att ”ifall man inte gör bra ifrån sig och inte visar rätt mentalitet så har man ingen framtid i hans klubb”.
Det blev 11 spelare varse om idag.

Inga kommentarer: