TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 22 april 2010

Skillnaden mellan topp och botten

Premier League
Aston Villa är efter Manchester United och Chelsea det bästa bortalaget denna säsong i Premier League. Det fick Hull City erfara då Martin O´Neills trupp marscherade in på KC Stadium. Matchen var jämn första halvlek. Ett strumpskott från Agbonlahor gav Villa turligt ledningen. Sedan hade det likaväl kunnat bli 1-1. Då fick Villa straff. Millner fälldes och lade själv straffen. Kanske inte direkt rättvist men ändå ett styrkebesked. Villa har kontroll på vad dem gör. Man kan spela dåligt men ändå vinna, Ungefär som topplagen. Där stannar liknelsen. Villa kommer aldrig bli ett riktigt topplag. Man saknar den bredd som de fyra stora gör och framförallt så saknar man den ekonomi som finns uppe hos kvartetten i toppen.
Det är synd. För Martin O´Neill förfogar över ett gäng sköna lirare. Publikfriare som Millner och Agbonlahor och kämpar likt Warnock, Collins, Dunne och Carew.
Något sådant har inte Hull i dagsläget. Och allra minst nu då Vennegor Of Hesselink fick lämna planen med huvudskada efter närkamp med slåttermaskinen Dunne.
Man har dessutom en överbetald Jimmy Bullard i truppen som rekordvärvades från Fulham men som aldrig betalat tillbaka. Sedan har man ett orosmoment i anfallet vid namn Craig Fagan. En retsticka och provokatör utan dess like. Hade han spelat lika bra fotboll som han hade snackat som hade Fagan lett skytteligan nu. Den riktiga styrkan i truppen finns i backlinjen och kommer från Senegal. Ibrahima Sonko är värd ett bättre öde än att spela i Hull. Det är synd egentligen. En gammal och anrik klubb med mycket vilja och charm. Det fungerar inte uppe i högsta ligan. Klubben har inte det som krävs.
Hull dansade som en oskuld förra säsongen. Det gör man inte längre. Tre poäng under strecket med tre omgångar kvar. Jag tippar att man får följa med Burnley och Pompey ned i The Championship.

Inga kommentarer: