TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 24 april 2010

Tippa med TLC

The Langham Edition
*****************************
Mästertipparen Huckerby har fått förhinder denna helg och kan av olika skäl inte publicera veckans rad. Det är då jag kommer in i bilden. Samma som förr, R-3-3-24 med en extra matematisk halvgardering till summan av 48 kronor. 13 rader som kan leda oss til stjärnorna. Nu kör vi!
*******

1. Arsenal-Manchester City 1X2
Jag helgarderar direkt. Tuff toppmatch av hög kaliber. Arsenal har en minimal chans att nå ligaguldet. Vinst idag så är man närmare samtidigt som man även bejakar en fin tredje plats, City kämpar om bästa ligaplacering någonsin. Öppet för en stormatch.
*****
2. Bolton-Portsmouth 1
Här är det säker etta då Bolton vid vinst säkrar definitivt kontrakt till nästa säsong. Dessutom saknas viktiga Jamie O´Hara hos gästerna samtidigt som Bolton får tillbaka en trio duktiga spelare efter skada. Något annat än etta skulle förvåna mig.
*****
3. Hull-Sunderland X
Hull måste vinna för att ta sig upp till säker mark. Detta blir svårt med tanke på skador i truppen där bland annat viktiga Jan Vennegoor of Hesselink saknas. Gästerna har vunnit de fem senaste matcherna klubbarna emellan men Sunderland har inget att spela för idag. Jag tror på X.
*****
4.West Ham-Wigan 1X2
Boa Morte osäkert kort och Dyer skadad. Inte bra i West Ham som behöver all kraft för förnyat kontrakt. Dessbättre är Carlton Cole och Scott Parker tillbaka i hemmalaget. Försvararen Gary Caldwell är detsamma hos gästerna. Här kan det gå hur som helst. Samtidigt som West Ham måste vinna så är de mycket ojämna och har svårt framåt. Svårtippat och därför tar jag med alla tecken.
*****
5. Wolverhampton-Blackburn 1
Idag förnyar Mick McCarthys vargar kontraktet. Blackburn är redan klara och har inget att spela för. Mycket skador i bägge läger och trots att Blackburn är obesegrade de fem senaste matcherna lagen emellan så tror jag ändå att det släpper för hemmalaget idag.
*****
6. Cardiff-Sheffield Wednesday 1X2
Här har vi helgarderingen igen och detta i en match som förmodligen kan vara den tuffaste på kupongen. Bägge lagen måste vinna för att nå de mål man har. Play-off och förnyat kontrakt.
Alla tecken skall med.
*****
7. Preston-Leicester X2
Preston kan bara spela för äran samtidigt som Leicester lär göra allt för att behålla sin play-off.
Preston vann senaste mötet med 2-1. Idag blir det antingen kryss eller bortavinst.
*****
8. Sheffield United-Swansea X2
Samma villkor som i ovanstående match. United har egentligen bara äran att spela för samt en skadebenägen trupp. Swansea går för seger.
*****
9.Middlesbrough-Coventry 1
Två bleka och underpresterande lag i ett ingenmans-land. Inget av lagen har något att spela för. Boro har fördel av hemmaplan och vinner på grund av detta.
*****
10. Peterborough-Blackpool X
Seriens sämsta lag tar emot seriens sämsta bortalag. Det är som upplagt för ett kryss. Peterborough vill avsluta snyggt inför hemmapubliken och låter sig inte förlora.
*****
11.Watford-Reading 1X
Jag tror på Watford idag. The Hornets har kniven mot strupen och behöver en vinst. Man imponerade dock inte sist mot Leicester med en man mer. Reading har inget att spela för men kan få med sig en pinne hem till Berkshire om Watfords oflyt håller i sig.
*****
12. AIK-Häcken 1X
Två svartgula lag i olika sitsar. Svenska mästarna har underpresterat något enormt men har segern borta mot Kalmar i ryggen. Häcken har svacka. Fyra segerlösa matcher men har Paulinho tillbaka.
*****
13. Åtvidaberg- Ifk Göteborg 2
Trots att göteborgarna inte har imponerat under säsongen så är man ändå klasserna bättre än Åtvid.
*****
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: