TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 1 maj 2010

Den nya månaden innebär slutet

Sköna gröna maj är här. Tiden går fort. Rasande fort. Den sista vårmånaden är här och med det den sista månaden på fotbollssäsongen over there. En oerhört viktig månad.
Cupfinaler, play-off, guldstrid, uppflyttningar och nedflyttningar. Hopp och tragedi. Lycka och bedrövelse. Fotbollen i England har allting under denna sista månad.
Bara en dag som denna, den första maj. Idag kan serier avgöras.

I getingboet League One exempelvis. Det står mellan Leeds och Millwall idag. En Leeds-seger innebär uppflyttning ifall Millwall förlorar. Vinner Millwall så lär sista omgången nästa vecka bli nervkrig oavsett hur det går för Leeds idag. Samtidigt så lär inte Millwall kunna domdera som dem vill. Motståndarna idag heter Tranmere och dessa kämpar om nytt kontrakt. Tranmere och Wycombe i botten har fortfarande chans att stanna kvar i League One och lär kriga om platserna.

I League Two så heter den hetaste matchen Grimsby-Barnet. En vinst till gästerna och kontraktet är säkrat. En hemmavinst betyder en avgörande slutomgång. Fyra poäng skiljer de bägge lagen åt och priset är ett nytt kontrakt.
Dessutom är League Two den serie som är som allra mest öppen i kriget om play-off platserna. Nio lag kämpar om kval.

Imorgon kan guldstriden i Premier League avgöras. Vinner Chelsea borta mot Liverpool medan Sunderland skrällar hemma mot Manchester United så hamnar guldet på Stamford Bridge.

Imorgon får vi även reda på om det blir Crystal Palace eller Sheffield Wednesday som nästa säsong spelar kvar i The Championship. Lika nervöst lär det bli i Swansea och Blackpools matcher mot Doncaster respektive Bristol City då båda kämpar om den sista play-off platsen.

Det blir som jag sagt tidigare. Det blir ett nervkrig och en slutrusch utan dess like nu i maj.
TLC följer bataljerna och ger er som vanligt det senaste om allt som händer. I synnerhet nu..
Bring it on!

Inga kommentarer: