TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 23 oktober 2011

Topplagen går från klarhet till klarhet

League Two
Trots att nykomlingen Wimbledon tagit för sig bra under säsongen så har man aldrig varit något särskilt för Steve Evans. Crawleys manager har inte imponerats av The Dons som han innan gårdagens möte ansåg "var sämre på alla positioner än Crawley". Evans fick på sätt och vis rätt. Efter gårdagens möte på Kingsmeadow så var det inte hemmalaget Wimbledon som det snackades högt om. Det var istället Crawley som fortsätter sin parad genom serien. Seger med 5-2 igår och två mål av Dannie Bulman, 32-åringen som aldrig gjort mål för klubben tidigare hittade dubbelt igår för ett Red Devils som befäste serieledningen.
***
Två poäng efter i tabellen kommer Southend. Tabelltvåan från Essex hade inga svårigheter med att avfärda Torquay igår. Seger med 4-1 efter två mål av Kane Ferdinand hade kunnat bli ännu mer då bollinnehav och målchanser var i överflöd. Southend håller sig kvar i toppen och lär göra det ett tag. Efter sig, tre poäng, har man ett sensationsgäng. Cheltenham gör det bra denna säsong. I fredags vann man borta mot Accrington Stanley och segern räckte för att ta sig upp på en direktuppflyttningsplats.
***
I övrigt var den 14 omgången målrik. Flera matcher slutade med stora siffror. Förutom Crawley så vann även Aldershot med 5-2. Även dessa på bortaplan mot Dag & Red. Dessutom kunde Morecambe överrraskande vinna med hela 4-0 bort mot Port Vale, en seger som tog klubben till en fjärdeplats i serien.
***
Gillingham slog Oxford med 1-0 på Priestfield igår. Det är dock inte resultatet man snackar om idag utan istället om mentaliteten. Oxford drog på sig sex varningar medan hemmalaget fick två man utvisade då domare Ward igår fick svettas på plan.
***
Hereford vann bottenmötet mot Barnet. Nathan Elder gjorde målet som kan bli viktigt i slutomgången. Seger med 1-0 och nu har Hereford som är tredjen sist Barnet och Plymouth under sig. Det lär vara målet för säsongen.
***
Säsongens tredje seger kom igår för Bradford då man hemma på Valley Parade vände 0-1 till seger 2-1 hemma mot Northampton. Närmare 10,000 åskådare var på plats och det är en skam att dessa får dras med en tabellplacering som får dem tre plaster från nedflyttning. Det är också märkligt att en anrik klubb som Bradford inte kommit på fötter ännu.
***
Hade matchen Rotherham mot Shrewsbury spelats i den tredje eller femte omgången så hade vi kallat den för toppmatcherna toppmatch i League Two. Idag är det annorlunda. The Millers är inte bra sedan man krängde av LeFondre. Igår spelade man sin åttonde raka match utan vinst då Shrewsbury vann en poäng efter att Cansdell-Sheriff kvitterat Grabbans ledningsmål i den sista minuten i första halvlek. Det blev aldrig fler mål. Istället kunde Shrews placera sig på en femteplats i tabellen. Roteherhams plats? 13. Falling down like a stone....
***
Övriga resultat:
Burton Albion-Bristol Rovers 2-1
Crewe-Macclesfield 0-1
Plymouth-Swindon 0-1

Inga kommentarer: