TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 29 oktober 2011

Värt att tänka på idag

Championship
Millwall har mött Ipswich på hemmaplan 20 gånger genom historien. 10 av dem, hälften med andra ord, har slutat med hemmaseger. 
***
Barnsley och Bristol City har mött varandra 82 gånger sedan 1901. Dagens gäster och tillika jumbo har favör med 38 segrar mot Barnsleys 27.
***
Senast Birmingham och Brighton möttes var i april 1995. Vi får dock gå tillbaka till april 1989 för att hitta en Brighton-seger. Seagulls bortaslog då Brums med 2-1. 
***
Om Burnley idag besegrar Blackpool så är det The Claret & Blues 50 seger genom tiderna. Gör man dessutom två mål i dagens match så är Turf Moor-klubben uppe i sammanlagt 100 gjorda mål mot samma motstånd.
***
West Ham och Leicester har inte mötts på sju år i ligasammanhang. Det var 11 år sedan sist som Leicester vann på Upton Park.
***
Crystal Palace tar idag emot Reading hemma på Selhurst och kan sträcka på sig. The Eagles har nämligen gjort sin bästa säsongsinledning på 10 år.
***
Spelar Derby Countys Kevin Kilbane dagens match mot Portsmouth så gör mittfältaren sin 600:e match i karriären.
***
Southampton är det målgladaste laget i Championship denna säsongen. The Saints har gjort mål i varje match denna säsong och gjort 28 mål på 13 matcher.
Dagens motståndare Middlesbrough har dock aldrig förlorat på St Marys.
***
Gör West Ham fyra mål i dagens hemmamatch mot Leicester så är klubben uppe i 200 gjorda mål i liga och super mot The Foxes.

Inga kommentarer: