lördag 22 oktober 2011

Luton och York rör sig uppåt - Oavgjort Walesderby

Blue Square Bet PremierBlue Square Premier
Luton och Cambridge inledde den 18 omgången igår med att ta tre poäng. Cambridge gjorde det hemma mot Lincoln City då Ashley Carew gjorde bägge målen i segern med 2-0. Lincoln har därmed 270 minuter utan seger och ligger under nedflyttningsstrecket. Cambridge å sin sida har det bättre förspänt. Segern gav dem en play-off placering. Matchen idag var den fjärde på rad där spelare i laget blev tvåmålsskytt.

Luton reste till Blundell Park för match mot Grimsby och kunde 90 minuter senare resa hem igen med en 1-0-vinst. Målskytt? Förre Grimsby-anfallaren Tommy Wright. Var det någon som sa något om att släkten var värst? Segern innebär en fjärdeplats för The Hatters som nu ligger fem poäng efter Wrexham. Ett Wrexham som idag endast fick 0-0 hemma på Racecourse i Walesderbyt mot Newport. De 4,232 åskådarna fick se en välspelad match med mycket intensivitet och puls. Bägge managerna var nöjda med poängen. Mest nöjd var Newports Justin Edinburgh vars lag hade mest press på sig men som räddades av målvakten Potter som stod för flera bra rädningar.

Två poäng under sig i tabellen har Wrexham en jagande tabelltvåa i Fleetwood Town. Jamie Vardy gjorde två mål i vinstmatchen som slutade 4-1 mot jumbon Bath City. Målen blev Vardys femte under loppet av lika många dagar efter att han i tisdags gjorde hattrick mot Alfreton Town. Därmed fördubblade han sin målskörd i skytteligan.

Skytteligaledaren delas på två idag. Gatesheads Shaw låg innan omgången på ensam ledning med sina 15 mål men fick dela på den idag då York Citys Justin Walker gjorde ett av målen borta motHayes & Yeading. Seger med 4-2 för tabelltran York.
Hur gick det för Shaw och hans Gateshead då? Jo, Newcastleförorten dominerade borta mot AFC Telford och kunde vinna med 2-1. Shaw själv gick mållös och vinstmålet stod Telford själva för då  Daniel Preston gjorde självmål sex minuter från slutet. Turen på Gatesheads sida idag efter några omgångar av oflyt och tabelldipp gjorde att man idag klättrade upp till platsen bakom play-off.

Tre insläppta mål inom loppet av fem minuter blev för mycket för Kidderminster idag då man gästade Barrow. Förlust skrev till 3-1 vilket innebär att Harriers på två matcher släppt in mindre glamorösa sju mål. Dags för manager Steve Burr att se över defensiven.

Braintree Town lyssnade uppenbarligen på kritiken man fick i veckan av manager Devonshire. Idag vann Essexklubben månadens första match. Hemma på Cressing Road besegrades Darlington med 3-1 och supportrarna och managern kan återigen dra på smilbanden. Om vinsterna uteblivit på senare tid så är offensiven svårslagbar. The Irons har 10 gjorda mål på tre matcher.

Omgångens största motgång stod Alfreton Town för då man tappade en ledning med 2-0 borta mot Mansfield till förlust 3-2. Towns sex gula och två röda kort gjorde dagen ännu värre. Varken Matchpris eller Fair Play-pris för dagens insats.