TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 22 oktober 2011

The Championship - Omgång 12

The Championship

Vardagsomgången bjöd oss på en riktig toppmatch, Southampton hemma mot West Ham. Ettan och tvåan i tabellen möttes på ett St Marys dit imponerande 32 150 åskådare hade hittat. Southampton hade inför mötet fem raka hemmasegrar medan West Ham var obesegrade på hemmaplan. När matchen var slutspelad var West Hams fina svit över. En välspelad match med chanser åt båda håll, bland annat träffade West Hams Mark Noble stolpen. Men den enda som lyckades träffa mål var Southamptons Jos Hooiveld som nickade in segermålet strax innan halvtidsvilan. Och ja, det är den Jos Hooveld, han som nyligen spelad i en svartgul tröja i Solna.

Crystal Palace fina segersvit fortsätter men det krävdes en lätt dömd straff för att de skulle få med sig de tre poängen hemma mot bottenlaget Bristol City. I den 81:a minuten satte hemmalagets Glenn Murray straffen och laget klättrade upp på en femteplats i tabellen. Imponerande.

Sämre går det för Millwall som nu parkerar under nedflyttningsstrecket. Det kunde dock varit ännu värre, laget kan tacka Jay Simpson för hans kvitteringsmål i 81:a minuten hemma mot Brighton. Brighton har inte direkt heller någon form att tala om. Laget som kom till sydöstra London med fem raka matcher utan vinst hjälptes inte ens av att de fick en märkligt dömd straff. Domaren och linjemannen dividerade länge huruvida det var straff eller inte men i slutändan spelade inte det någon roll när Ryan Harleys straff räddades av Millwalls målvakt David Forde.

Gladare miner lär det vara i Nottingham där laget under den nya tränaren Steve Cotterill tog årets första hemmaseger. Segersiffrorna skrevs till 2-0 efter mål av Marcus Tudgay och Lewis McGugan. Siffrorna kunde varit betydligt större och ett svagt Middlesbrough får hoppas att det bara var en dålig dag på jobbet, annars kommer de få svårt att hänga med i toppen.

Svennis då? Han kan glädja sig åt Leicesters 2-0 seger hemma mot Watford och att Evertonvärvningen Jermaine Beckford satte sitt första mål för klubben. Men för en klubb som siktar på uppflyttning borde hemmaseger mot Watford vara ett måste.

Alla resultat:

Barnsley – Burnley 2-0

Blackpool – Doncaster 2-1

Crystal Palace – Bristol City 1-0

Ipswich – Portsmouth 1-0

Leeds – Coventry 1-1

Leicester – Watford 2-0

Millwall – Brighton 1-1

Nottingham Forest – Middlesbrough 2-0

Peterborough - Cardiff 4-3

Reading – Derby 2-2

Southampton – West Ham 1-0


Inga kommentarer: