onsdag 26 oktober 2011

League One - Yorkshiresagan fortsätter

League One
Charltons Bradley Wright-Phillips hade show igår. Två mål borta mot Wycombe, betydde inte bara seger med 2-1, anfallarens 10 mål för säsongen innebar även fortsatt serieledning för Londonklubben. The Addicks är efter 15 omgångar tre poäng före tabelltvåan Huddersfield och fem poäng före tabelltrean Sheffield Wednesday. Yorkshireduon hade dock ingen lyckad dag igår. Owls förlorade med 3-2 borta mot Carlisle efter att haft ledningen med 1-0 i halvtid. Huddersfield å sin sida lyckades dock ta poäng men tappade sin seger två minuter från fulltid borta mot Scunthorpe. Matchen som slutade 2-2 hade dock en Huddersfieldhjälte. Målvakten Ian Bennett räddade två straffar. Blandad smak i munnen efter gårdagens insats.
***
Bättre Yorkshiretur hade Sheffield United som lyckades ta steget upp på en fjärdeplats igår. Seger hemma mot MK Dons.  Matchhjälte blev Matty Phillips som gjorde segermålet 2-1 hemma på Bramall Lane. Kort därefter visades försvararen Adam Smith ut för gästerna. Dons orkade inte hämta upp underläget.
***
Tranmere är laget för säsongen. Lucas Akins är spelaren på klubbens läppar idag. Anfallaren gjorde bägge målen då Rovers igår bortaslog Hartlepool med 2-0. Resultatet innebär att Tranmere nu är på play-offplacering, en sjätteplats.
***
Preston ville mycket igår men fick ge sig två gånger om. Ledning hemma mot Oldham med 2-0 blev
2-2. Preston gav sig inte och gjorde istället 3-2. Då kom Oldham tillbaka och genom klubbens matchhjälte James Wesolowski kunde man kvittera strax innan fulltid. Mittältarens andra mål i matchen. En seger igår hade gett Preston toppkänning. Nu får Browns pojkar fortsätta hugga underifrån.
***
Även Leyton Orient har en tvåmålsskytt från gårdagen. David Mooney heter han. Anfallaren gav Orient ledningen borta mot Yeovil och kunde senare kvittera till 2-2. Ombytta roller i lagen nu. Nya jumbon Yeovil har inte marginalerna på sin sida. Orient däremot har inte förlorat på sex matcher. Klubben har därmed lämnat nedflyttningszonen.
***
Bournemouth har inte imponerat denna säsongen. De fungerar inte helt enkelt som förra säsongen. Idag ligger Cherries under strecket. Förra året vid samma tidpunkt hade man en topplacering. Igår började det dock bra. Mål i den första minuten av Thomas borta mot Colchester. Läget såg bra ut. Gästerna var piggare än Colchester och hade bollinnehavet. Då hände det. Självmål i den 73 minuten av Zubar. Ridå. Oturen grinade åter Cherries i ansiktet. 1-1 och mycket besk eftersmak.