TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 24 oktober 2011

Hur är läget egentligen?

The Championship
Crystal Palace är gänget denna säsong förutom nykomlingarna som gör det mest imponerande. Selhurstklubben har inte förlorat i serien sedan 24 september och har tre raka segrar. Förra säsongens bottenklubb är idag en förening med form och sväng. Darren Ambrose har fått hjälp med målskyttet och gett Glenn Murray (förövrigt ny från ärkerivalen Brighton) och Wilfried Zaha fria tyglar att fylla motståndarnas nät. Duon har gjort det över förväntan. Tabelltrean Palace har därmed ingenting att skämmas för. Det finns andra i serien som borde göra det istället. Dumstruten passar fint på flera klubbar. Populära sådana dessutom som exempelvis Portsmouth, Nottingham Forest, Leicester och Birmingham. Trots att både Pompey, Forest och Brums vann sina matcher i helgen så är läget ändå inte ok. Inte alls för att vara ärlig. Tabellplaceringar som är som bläckplumpar i historieböckerna och där de trognaste supportrarna mer än gärna hade gnuggat friskt med tippex för att radera nutidsresultaten. Det finns dock de som är sämre. Bristol City för exempel. Trots nya manager i Derek McInnes så fortsätter The Robins sin kräftgång i serien och helgens förlust mot just nämnda Birmingham var inget annat än pinsamheter för McInnes som har mycket att arbeta med på Ashton Gate där klubben fortfarande inte, enda i serien, har någon hemmaseger denna säsong.

Lite bättre läge och arbetsro fick i helgen Kenny Jackett. Millwall såg ett ljus i tunneln och tog sig ifrån nedflyttningsträsket. Säsongens andra seger kom på bortaplan mot, ja just det, Leicester. Redan nämnda floppklubben med sin svenska manager fick se sig mosade av Darius Hendersons hattrick. Steve Morisons ersättare kan ha hittat formen på riktigt i denna matchen och på så sätt få Bermonseys lejon att resa sig?

Leeds gjorde en historisk insats borta mot Peterborough i lördags. För första gången någonsin vann Elland Road-klubben på London Road. Segern satt långt inne. Inte förrän i den 95 minuten kunde Darren O´Dea göra segermålet 3-2, en seger som tar Yorkshires giganter till en femteplats i serien.

Två segrar högre upp har vi serieledarna Southampton. Klassiska Saints är oslagbara hemma på St Marys denna säsong. På bortaplan är man inte långt efter för trots att klubben har två raka kryss på bortaplan så har man formen och vilja. Den visade Steve De Ridder i lördags då han kvitterade till 1-1 borta mot Reading i den 80 minuten. Tre minuter tidigare hade lagkamraten Dean Hammaond blivit utvisad. En del lag hade backat hem då. Inte Saints. Man la in en extra växel. Det är det som är skillnaden mellan mittenlag och serieledare.

Förreten, Cardiff är på gång. Har ni hört den förut? Ok, men ett nyare Cardiff då då. Ett Bluebirds som i helgen spelade Hawaiifotboll hemma mot Barnsley och via två mål av islänningen Aron Gunnarsson kunde vinna med 5-3. Tabellåttan är en poäng från play-off. Play-off och Cardiff? Don´t even mention it.

Vill innan jag avslutar denna text ändå passa på att säga förlåt ifall jag sårade och gjorde Birminghamsupportrar förbannade i raderna ovanför. Fyra matcher mindre spelade är en ursäkt som godtas. 12 poäng mer för Brums hade inneburit andraplatsen. Då är läget ok trots allt.
Birmingham winger Chris Burke after scoring against Bristol City
****
Helgens samtliga resultat:

Blackpool 1-2 Nott'm Forest
Cardiff 5-3 Barnsley
Coventry1-2 Burnley
Hull 3-2 Watford
Ipswich 0-1 Crystal Palace
Leicester 0-3 Millwall
Middlesbrough 2-0 Derby
Peterborough 2-3 Leeds
Portsmouth 3-1 Doncaster
Reading 1-1 Southampton

Inga kommentarer: