TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 24 oktober 2011

Helgens resultat från Conference National

Många talar efter helgen om Manchester City: s utklassning av Sir Alex Fergusons Manchester United. Jag redogör mycket hellre för resultateten ifrån Englands femtedivision:

I mötet mellan Fleetwood Town och Bath City var det toppen mot botten i divisionen som drabbade samman. Innan matchen parkerade Fleetwood i toppen av divisionen med 34 poäng medans Bath, fast förankrade i botten, mäktat med sju poäng på 17 matcher. Efter matchen kunde Fleetwood titulera sig två i tabellen med 37 poäng, endast två bakom serieledarna från Wrexham. Men efter matchens första tjugo minuter såg det faktiskt ut som om Bath ville vara med och strida om poängen. Men kom till många målchanser, men sumpade dessvärre lika många. Fleetwood spelade upp sig och sköt med två mål (43, 45) sönder det självförtroende Bath försökt bygga upp under matchens första hälft. Slutresultatet skrevs till 4-1, till glädje för majoriteten av de 1,400 åskådarna. Bath får slicka såren, närmast borta mot Dover Atlethic nästa lördag i FA Cupen.

De 2,982 åskådarna på Field Mill höll nog på att sätta lördagspinten i halsen. För ingen hade väl räknat med att Alfreton Town, två från slutet, skulle sätta käppar i hjulet för Mansfield som skuggar lagen inom play off- zonen? Men efter tjugo minuer ledde bottengänget lokalderbyt med två noll. Strax över 300 Alfreton- anhängare firade på tribunerna. Tyvärr, för dem, för tidigt. I den 49:de minuten började eländet för Alfreton när Wilson fick sitt andra gula kort. Dåligt blev sämre i minut 60 när också Young fick se det gula kortet för andra gången. Nio tappra Alfreton-spelar fredade målet till 74:de minuten då Green prickade in en straffspark i Alfretonkeeperns högre kryss. Kvitterade gjorde Meikle i 86:e minuten. En poäng vore fortfarande en triumf för Alfreton. Men Fru Fortuna stod de nio spelarna inte bi. Efter två minuters övertid avlosade förre Alfreton spelaren Andy Todd ett skott som oturligt touchade bortalagets Joe Day in i mål, och så var vändningen ett faktum. Alfreton saknade, vilket bottengäng ofta gör, den tur som hade behövts för att plocka poäng på Field Mill.

Serieledande Wrexham tog emot Newport i ett äkta Wales- derby inför 4,232 åskådare hemma på Racecourse Ground. Newport, trea från slutet i divisionen, får nog sägas vara det lag som var mest nöjt med 0-0 resultatet. För de strax över 200 Newportsupportrarna som gjort resan norrut till Wrexham var värmde garanterat poängen på bortaplan. Säsongen har hittills inte bjudit på så många andra glädjeämnen för kustklubben. Kanske var lördagens poäng början på en ny trend.