TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 26 oktober 2011

Målrikt, intressant och helt underbart

League Two
35 mål och tre skytteligaledare. 11 matcher,sex hemmavinster, en oavgjord och fyra bortasegrar. Där har vi gårdagens facit i League Two.
Välkommen till den 15:e omgången. En omgång där säsongsstarka Southend igår körde över Barnet på Underhill och håller fast i sin andraplats. En omgång där serieledarna Crawley håller nykomlingsfanan och styrkan i topp och fortsatte att skörda framgångar via en 3-1-seger hemma mot Dag & Red.
Omgången med mycket mål. Det märktes främst på Kassam Stadium där Oxford United pulveriserade jumbon Plymouth. Den notoriske måltjuven James Constable gjorde två av målen i 5-1-segern och då Plymouth tappade sitt hopp i botten så är det raka motsatsen i Oxford som har toppkänning.

En sådan känning blev sann igår på Greenhous Meadow då Shrewsbury, via en 1-0-seger mot Accrington Stanley, avancerade upp på en tredjeplats i serien. The Shrews knuffade därmed ned Cheltenham från samma plats och ett par pinnhål efter att dessa även förlorade hemmamatchen mot Crewe med 1-0. Manager Graham Turner sade efter matchen att insatsen och vinsten var "helt underbar". Helt förståligt med tanke på de krav och den press managern har på sig.

Omgångens upphämtnig stod Rotherham för. Underläge med 0-3 borta mot Morecambe vändes till 3-3 i en match där domare Bates dömde tre straffar som samtliga sköts i mål.

Northampton är laget med sämst form för tillfället. Igår föll man hemma på Sixfields med 3-1 mot Hereford. Förlusten är klubbens fjärde raka och trots att man hade målchanser och bollinnehav på pluskontot igår så klarade man inte av att producera och leverera. Hereford däremot reser sig i tabellen och klubben som för ett tag sedan var ett av de sämsta i Football League har i dag tre raka segrar i ryggen.

Ser läget mörkt ut för Northampton så ser det inte direkt bättre ut för Bradford. The Bantams är en skugga av sitt forna jag och dagens uppsättning är förmodligen bland det sämsta i klubbens historia. Förlusten borta mot Macclesfield igår med 1-0 innebär att man ligger en poäng från nedflyttningsplats. Det finns dock ett ljus i tunneln. Får klubben ordning på sitt bortaspel, man är förnärvarande tillsammans med Accrington Stanley utan seger på bortaplan denna säsong, så kan det vända. Hemma är man betydligt starkare och det har att göra med att man har seriens största publiksiffror på Valley Parade.

Tre matcher återstår nu att sammanfatta. Jag hade kunnat nöja mig med bara resultaten men tycker ändå att det är bragder på var och sitt sätt. Ta exempelvis en sådan match som då Port Vale gästade Bristol Rovers igår. Jag hade presonligen tippat en hemmaseger. Vad händer då? Jo, Vale ångar fram och piskar upp Rovers med 3-0. Man har nu lika många poäng som play-off placerande Swindon fast sämre målskillnad. Just Sindon spelade ju också igår. Di Canios grabbar ordnade tredje raka segern efter sena mål i 2-0-segern mot Gillingham. Di Canio skrattade glatt efter matchen. Han vinkade till publiken och applåderade samtidigt som han sa till den lokala reportern "We are wonderful". Tja, Swindon är på väg till att kunna bli det om inte annat med tanke på den vinnande trenden.
Då avrundar vi texten med matchen som spelades på sydkusten igår. Wimbledon reste till Torquay och hade vid en seger lagt sig på play-off. Något sådant scenario var aldrig aktuellt hos hemmalaget som vann enkelt med 4-0. Rene Howe gjorde två av målen då hans Torquay tog säsongens andra hemmaseger.

Inga kommentarer: