söndag 23 oktober 2011

Kermorgants dubbel håller Charlton i topp

Yann KermorgantLeague One
Två mål från Yann Kermorgant innebar inte bara en seger med 4-0 igår hemma mot Carlisle. Det var också fransosens fjärde mål på sex matcher för ett Charlton som nu spelat sju raka hemmamatcher utan förlust. De 16,741 åskådarna på The Valley sken i kapp med lördagssolen i södra London. Spelet var lika lysande. Manager Chris Powell lovordade laget som mer och mer skjuter in sig på spel i The Championship nästa säsong. Det ser lovande ut.
***
Lika lovande ser det ut för tabelltvåan Huddersfield. The Terriers fina hemmaform fortsatte igår då Preston kom på besök. Jordan Rhodes blev stor matchhjälte inför de 16,804 åskådarna på Galpharm då han stänkte in sitt andra raka hattrick mot play-off rivalerna Preston.
***
Sheffield United såg länge ut att gå mot en mållös match borta mot Leyton Orient. Tills det var sex minuter kvar av matchen. Då slog Chris Porter till. Detta troddes bli matchens enda mål. Det lutade åt gästerna efter att hemmalagets Charlie Daniels blivit utvisad i den 74 minuten. Orient gav sig inte, man kämpade på och fick utdelning i den sjätte övertidsminuten då Kevin Lisbie tryckte in kvitteringen. Segerkänsla i Orient som tog poäng av toppklubben från stålstan.
***
Den poängen gladdes rivalen Wednesday åt. Ugglorna passade även på att hemmaslå Colchester med 2-0 vilket innebar att den blåvitrandiga Hillsborough-klubben nu har vunnit sju raka hemmamatcher. Man har nu också en direktuppflyttningsplats som mål, en poäng efter tabelltvåan och Yorkshirerivalen Huddersfield.