TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 25 december 2012

Årets Boxing Day närmar sig...

Boxing day är en speciell dag för alla oss som håller engelsk fotboll kär, årets omgång bjuder på en hel del karameller precis i vanlig ordning. I Premier League skall  City försöka hålla ner avståndet till ledarna United, City åker till Sunderland medans Fergies gäng tar emot Mackems grannar i nördöst Newcastle hemma på Old Trafford. Intressant kuriosa är att båda klubbarna tappade poäng på Boxing Day förra året.
I botten tar innehavarna av sista platsen Reading emot Swansea medans QPR också tar emot ett av säsongens överraskningsgäng WBA. En annan intressant kamp att notera i högsta ligan är den mellan CL jagande Everton och Tottenham som tar emot Wigan respektive Villa, ett Aston Villa som alltså fick stryk med 8-0 mot Chelsea i helgen, bättring är ett måste om inte Birmingham klubben skall bli nedflyttnings kandidat.

I Toppen av Championship ser vi ett hett möte mellan Cardiff och tredjeplacerade Palace, samtidigt möter Hull en annan klubb som kämpar för att ta sig upp i finrummet, Leicester på KC Stadium.
I League One tar andra placerade Tranmere, som förövrigt fick stryk med 5-0 mot Swindon i Fredags emot Crewe medans ledarna Sheffield United nog räknar med att hämta hem alla tre poängen mot nästjumbon Scunthorpe.

I League Two tar femteplacerade Rotherham emot andraplacerade Port Vale i omgångens hetaste möte, vinst där och Rotherham går upp på samma poäng som Port Vale. I Botten skiljer det bara en pinne mellan Dons och Bristol Rovers och där tar Wimbedon emot Northapton hemma medans Bristol R reser till Aldershot, innehavarna av sista platsen Barnet har tuffaste möjliga motstånd i form av bortamöte med ettan Gillingham, mycket nöje!