TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 27 december 2012

Den baggen gick inte hem

Som spelare i klubben tog han guld 1995 och var omåttligt populär för sina defensiva färdigheter. Som manager däremot har inte Henning Berg lyckats. Idag, två månader efter att han anställdes som manager för Blackburn Rovers, så fick han sparken. En seger lyckades Berg vara med att coacha fram. De senaste sex matcherna har slutat med fem förluster. Ohållbart för ett lag med ambitioner. Supportrarna kan inte hålla sig. Signaturen Old Rover på klubbens forum menar på att; "-Här har vi ett lysande exempel på att föredetta spelare inte tvunget behöver vara ok för att vara managers. 
Henning Berg
Berg bevisade motsatsen. Jag hade helst av allt viljat minnas honom som en av de profilstarka som lyfte bucklan 1995. Tyvärr kommer jag istället minnas honom nu som en av Rovers sämsta managers någonsin."
Exakt, säger TLC. Föredetta spelare som axlar en managermantel blir oftast sågade längst med anklarna. Oftast, helt rätt. Majoriteten håller inte måttet. Att vara känd föredetta spelare är en spark in i karriären som lätt blir fel. Vi har sett det många gånger förr. Vågade värvningar, oftast billiga men som kan skapa stor oreda en lång tid framöver. Rovers mår inte bra idag. Denna soppan kan bli svår att komma ur.