TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 28 december 2012

Tidernas stök i Dundee

Boxing Day fotbollen i Skottland levde verkligen upp till sitt namn. Då Celtic gästade The Dens Park i Dundee i veckan så spårade hela tillställningen ut.
"-Jag har inte varit med om något liknande på 30 år. Händelserna som utspelade sig idag här på The Dens Park är de mest vidriga och smaklösa jag varit med om." 
Så beskriver Jim Thomson, operation manager i Dundee FC, onsdagens möte mellan hemmalaget och Celtic. Till Evening Telegraph säger han att; "-Celtics supportrar slog öppet med varandra och med motståndarsupportrar. Man gjorde sina behov rakt upp och ner ute på läktaren och struntade i att barn och kvinnor var närvarande."

Celtics reseansvarige Hugh Burke förnekar inte händelsen; "-Det är beklagande. Folk var övertända och kraftigt berusade efter flera timmar på puben innan match. Interna bråk är inte heller något vi behöver"
De interna bråken är vad TLC har förstått en schism mellan Ultras-grupperingen Green Brigade och firman CSC. Ett internbråk som böljade fram och tillbaka på läktaren under matchen.
Dundees supportrar ville inte vara sena med att spä på oroligheterna. Då dessa började skandera "God save the Queen" och vaja med Union Jack-flaggor så bröt sig ett gäng Celtic ut ifrån sin läktare och skapade tumult på hemmaläktaren. Celtics Chief Executive Peter Lawwell ber idag Dundee om ursäkt för supportrarnas beteende. Återstår att se vad FA säger om den muntliga ursäkten? Matchen då? Jo, den vann Celtic med 2-0.