TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 27 december 2012

Berwick Rangers går över gränsen

En del rynkar på näsan åt Walesiska lag i det engelska ligasystemet, särskilt mycket gnälldes det bland engelsmän då Swansea som första icke-engelska klubb tog steget upp i Premier League.

Det är inte utan att man undrar vad dessa belackare tycker om Berwick Rangers F.C från lilla Berwick-upon-Tweed längst upp i nordöstra England. Klubben som av fansen kallas The Wee Geers väljer nämligen att åka den korta biten över gränsen till Skottland och spelar i dagsläget i den skotska tredjeligan, där man bland annat möter Glasgow Rangers.



Klubben, som grundades 1884, har spelat i Skottland ända sedan 1905 då man upptogs i vad som då hette Scottish Border League. Trots återkommande finansiella problem har man enträget valt att spela kvar i landet, oftast med argumentet att kostaden för resor om man spelar i det engelska ligasystemet skulle bli för höga och innebära klubbens död.

Shielfield Park i Berwick.


Klubbens största framgångar hittills är ett antal säsonger i den skotska andraligan. Vad som skulle hända om man i framtiden mot förmodan tog sig till Europaspel är därför inte utrett...