TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 26 december 2012

Barry Kitchener - Millwall legend

Det är inte alla spelare som hedras och hyllas med specialtillverkade matchställ. I Millwall hyllade man den 7 april i år i matchen mot Hull City en av tidernas största spelare i klubben. Barry Kitchener. Vänsterbackens 16 år i klubben mellan 1966-1982 är klubbrekord. 602 matcher. Sådana som Kitchener växer inte på träd. Millwalls manager Kenny Jackett skall ha sagt då lagmoralen var låg; "-Hade jag haft 11 stycken Kitchener så hade inte bara försvaret varit bäst. Ingen hade svikit. Någonsin." Det ligger något i ett sådant uttalande. Att Kitchener själv, inte ens uppväxt i söder utan i Essex och Dagenham, iklädde sig rollen som Mr Millwall är en annan sak. 

En Millwall-supporter ger sin syn på saken; "Han (Barry Kitchener) var inte från södra London men han gick, pratade och agerade som om han gjorde det. Han levde Millwall och andades dess historia. En hjälte." 
Kitchener charmade alla i Bermondsey och bäst av allt var då han i ett derby mot antagonisten West Ham vägrade hjälpa en Hammers-spelare upp. Domaren frågade varför och Kitchener svarade; "I do not want to dirty my hands". Där föddes en Millwall-ikon. Kitchener dog den 30 mars i år i en ålder av 60 år. Cancern tog hans hans liv. Ett stort Millwall-hjärta hade slutat slå och Millwall hedrade honom med en tyst minut och specialtillverkat ställ. Hedervärt.