TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 18 december 2012

Skall man verkligen göra så?

Marouane Fellaini i Everton ber nu om ursäkt för den skalle som han satte in på Stokes Ryan Shawcross, när lagen spelade 1-1 i helgen. Jag såg reprisbilder på skallningen, och den var inte snygg. Fellaini kan med all säkerhet räkna med någon slags påföljd för detta, avstängning, böter eller kanske båda. Och man anar att den publika ursäkten dels är ett försök att mildra straffet något. Plus en uppriktig ursäkt för sitt beteende.

Fellaini förklarar sin skalle med att det var stökigt i straffområdet, att domarna inte gjorde något åt situationen. Men säger samtidigt att han betedde sig illa och har bett om ursäkt till både lagkamrater och tränare. Stokes tränare Tony Pulis uttalar sig snyggt om situationen: "Jag låter David Moyes ta hand om detta.".

Fellaini, förresten. En riktigt bra spelare som är starkt bidragande till Evertons kamp och race för CL-platserna. Han kan dominera mittfältet alla dagar i veckan. Drar förstås blickarna till sig med sin rejäla frisyr. Och tillhör den belgiska, gyllene generation som är på stark frammarsch. Både som landslag och i flertalet Premier League-klubbar. På tiden, säger vi, som minns dem från 80- och 90-talen med spelare som t.ex. Enzo Scifo och målvakten Preud'homme. Kan Fellaini hålla huvudet kallt och i rätt position (förlåt en göteborgare), så kan det bli riktigt intressant och bra, både för Beligiens landslag och för de blå från Liverpool.