TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 13 december 2012

Tillbaka till rötterna - när man letar efter det äkta

Storlagens supportrar har börjat tröttna på klubbarnas höga priser och bristande respekt mot de riktiga och äkta supportrarna. Supportrar till Cardiff City slutade att gå då klubben gjorde om emblemet och bytte klubbfärger. Supportrar till Arsenal OCH Tottenham börjar mer och mer följa Enfield Town medan utflyttade Millwall, Crystal Palace och Charlton-supportrar börjat följa Surreyklubben Leatherhead FC.
Över hela Storbritannien ser det ut på samma sätt. Cardiff-supportern James D Brett, en skribent på ett ledande brittiskt forum, skriver att; "Fler och fler börjar tröttna. Den äkta supportern har fått nog. Den moderna fotbollen och allt runt omkring den har förstört för den vanliga mannen. Det är nu våra lokala småklubbar blommar ut. Merthyr Tydfill för mig, Enfield för folket i norra London och FCUM för de i Manchester som tröttnat. Dessa nämnda klubbar kan med sina 1000 åskådare per match skapa bättre stämning än 20,000 hos ett storlag i Football League. Jag har varit med om det flera gånger och jag vet vad jag pratar om"
Äkta, säger TLC. Även sorgligt. Att supportrar på ett sätt tvingas att fly från sina inrutade liv där barndomens varma klubb idag är en plastig industri som inte bryr sig om de som varit med att göra dem stora. Vinnaren är småklubbarna i Lower Leagues. Den moderna fotbolls-industrin har gjort att dessa klubbar blivit en tillflyktsort och oas för folk som vill tillbaka till rötterna. Så som det en gång var. Det äkta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Millwall och Leatherhead???

havandes bott i Leatherhead kan jag meddela att det är ytterst få Millwall i den staden. Ligger helt fel geografiskt för Millwall. När jag bodde där fanns det däremot gott om Chelsea och Palace.

Charlton och Millwall supportarna bor idag i Kent i samma utsträckning som West ham i Essex. leatherhead ligger i Surrey och är Palace, Chelsea territorium så det skvätter om det.

Millwall supportrar har däremot ofta besökt non league klubbar som Fisher athletic etc där de brukar ha en dag där alla Millwalls season ticket holders får 50% off och nåt tusental dyker upp i bästa fall.
finns en och annan sydöst London non league club till som drar till sig vissa Millwall.
Sydväst däremot nä det ligger enbart på ett fåptal individer som må bo i trakterna.
Leatherhead gillar jag annars. medelklass commuterbelt med lummiga pubar och trötta gator. Engelsk stil och look...

Langham sa...

Intressant. Tack för rättelsen. Ett klassiskt missförstånd helt enkelt.

Anonym sa...

Exil- Millwall går mycket på Dartford om jag förstått det rätt. Fin klubb.