TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 12 december 2012

Spelarfacket ute och vevar mot fansen

Manchesterderbyt bjöd, förutom undermåligt försvarsspel, på kastade mynt och en inspringande Man City- supporter. Spelarna, och den drabbade Rio Ferdinand i synnerhet, verkar ha tagit det hela med ro och skämtar friskt, och faktiskt roligt, om det på Twitter. 

Engelsk media däremot har som så ofta förut målat upp händelserna som fotbollens död. Nästa instans att ta i från tårna är spelarfacket PFA som är ute och vevar mot fansen - och föreslår nät på arenorna för att skydda spelarna från de onda supportrarna. Suck. Behöver vi påminna om att dylika incidenter i samband med fotbollsmatcher är på en all-time low i England just nu?


Bortaburen, PFA:s våta dröm?

Fackets ordförande Gordon Taylor anser att nät bör sättas upp i "känsliga områden" av arenorna. Någon som inte tror på idén är arena-arkiteketen Paul Fletcher, som bland annat designat Wembley.

- Det finns inga nät som är så täta att de kan stoppa ett mynt. Att göra näten tillräckligt täta för det skulle förstöra sikten för dem på läktaren rejält. Utomlands finns nät på vissa arenor men de är till för att stoppa bengaler. Det problemet finns inte här, säger han till BBC och tillägger:

- Jag tycker inte att några få individers handlingar ska påverka den stora massan.

Fletcher är en "voice of reason" i den kör av moralpanik som alltid uppstår vid sådana här händelser.
TLC säger: Fler sådana, tack!

Inga kommentarer: