TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 28 december 2012

Varning för korsdrag.

Silly season står runt hörnet, bara helgen och nyårsafton kvar. Sedan är det dags.
Jag skulle redan nu vilja flagga för att en viss Harry Redknapp kommer att vara väldigt aktiv i vinterns transferfönster. Med tanke på hur han uttalat sig om en del av sina spelare senaste veckorna, så är nog inte annat att vänta. Lägg till QPRs utsatta läge och tveksamma spel, så förstår ni alla. Det kommer vara korsdrag kring Loftus Road.

José Bosingwa vägrade härom veckan att sitta på bänken i matchen mot Fulham. Så han uteblev helt från den matchen. Då skall vi tänka på att Bosingwa är en kille som av sin arbetsgivare har en lön på över hundratusen pund. I veckan. Och José anser sig alltså ha rätten att skita i en match, ifall han inte får spela från start.
Redknapp är inte känd för sin långa stubin. Och det är nu tveksamt ifall Bosingwa överhuvud taget kommer att vara aktuell för någon enda QPR-match mer.

QPRs manager har dessutom gått ut och kritiserat lönenivån i sin nuvarande klubb. Bland annat har han sagt att ingen spelare i förra klubben Tottenham, tjänade mer än någon i QPR. Kollar man tabellen så kan det få en att fundera... Redknapp säger: "Det finns många spelare här som tjänar alldeles för mycket pengar. Alldeles för mycket om man ser till deras kapacitet och vad de bidrar med för klubben. Jag vill verkligen inte se ägarna till klubben stå med byxorna nerdragna på så sätt som de har gjort, senaste tiden. "

Harry visar prov på kurage och en viss sans och balans när han fortsätter: "Jag bötfällde en spelare förra veckan. Han tjänade mer än någon spelare gör i Tottenham. Du kan inte betala de här lönerna när du har en stadion (Loftus Road) som tar 18 000 åskådare. Newcastle har kapacitet för 52 000 åskådare, och de flesta av deras spelare är inte ens i närheten av våra löner.".

Återstår alltså att se vilka av dessa höginkomsttagare som får vara kvar, och vilka som får dra. Problemet med spelare som tjänar mycket är ju dock som alla vet att man har svårt att hitta någon som vill ta över den lönen. Nåväl, det är inte många som är så aktiva under Silly season som Harry Redknapp brukar vara. Så det lär hända grejer.