TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 10 december 2009

Ägarna vill sälja Notts County

Notts County har sedan man köptes upp av Munto Finance i somras varit första sido stoff i många tidningar. Anrika Notts County har de senaste åren varit en grå skugga i den engelska fotbollen men blev poppis då de nya ägarna kom och fick med sig Svennis och ett gäng bättre spelare. Ifall det handlar om uppmärksamheten vet jag inte men det kan vara en utav anledningarna till att samma ägare idag går ut med nyheten om att man är beredda att sälja klubben. De nya ägarna lovade att satsa miljoner med pund på nya spelare innan transferfönstret stängde i augusti och sedan bygga ut infrastrukturen kring klubben. Ingenting har hänt. De absoluta toppnamnen ratade klubben. Ägarna hade som mål att barrikera sig i toppen av League Two från match nummer ett. Även det kraschade. I samma krasch gjorde man sig av med manager Ian McParland.
Att Munto Finance sedan har ifrågasatt som trovärdiga efter en viss mystik kring företaget har säkerligen gjort mer skada än nytta. BBC Radio Nottingham som idag går ut med nyheten har ingen närmare förklaring till varför ägarna idag fattat detta beslutet.

Hur livet går vidare för Svennis och hans chef, VD:n Peter Trembling, ser nu ovisst ut. En ny ägare kan komma att rata duon tillsammans med nya svenske managern Hans Backe.
Och nya ägare lär dyka upp förr eller senare. Spekulanterna har redan visat upp sig. En av dem är Svennis själv som enligt tidningen Dailly Mirror erbjudit klubben tre miljoner pund.
Återstår dock att se.
Drömbubblan som blåsts upp i Nottingham kan spricka och lär göra alla tvivlarna rätt nöjda.
För vem trodde egentligen på konceptet framgång och Notts County då man hörde nyheten i somras?

2 kommentarer:

Neil The Meal sa...

Notts County har alltid varit ett skämt. I Nottingham så ser Forest-supportrarna mer rivalitet mot grannen Derby än lilla Notts Co.

W sa...

Detta har jag haft på känn sedan hyheten kom ut.Det lät och var för bra för att vara sant.