TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 24 april 2011

Andraligan lever.

Ja, i alla fall om vi tittar på den sista platsen som handlar om kval upp till Premier League. Tre lag har 66 poäng, ett har 64 och ett har 63. I nuläget håller Nottingham den sista kvalplatsen på målskillnad. 3 matcher kvar att spela och vi ser med spänning fram emot denna slutkläm.

TLC lyfter i alla fall på hatten för Queens Park Rangers och gratulerar i förskott till en plats i högstaligan. Vi vågar göra det med nio poäng kvar att spela om. QPR har nämligen åtta poäng ner till jagande Cardiff, på tredjeplatsen.
De tvärrandiga från London har gjort en mycket stark säsong. Med Abdel Taarabt som den klarast lysande stjärnan så har manager Neil Warnock spelat bra fotboll och varit ganska överlägsen de konkurrerande lagen.

Vi lyfter inte på hatten för Sheffield United. Snarare kan vi snart beklaga degraderingen till League One. De rödvita från stålstaden åker med all sannolikhet ner.
Men publiken kan ändå se fram emot heta matcher nästa år, i så fall. I League One kommer man nämligen att stöta på sina bittraste rivaler; ugglorna från Sheffield Wednesday.
Där kan vi snacka stormatch i en tredjedivision. Och något som kan vara väl värt en resa till Sheffield, för den anglofile.

Inga kommentarer: